Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i la Fundació El Maresme organitzen una jornada solidària durant Les Santes

Escoltar

L’Ajuntament i la Fundació El Maresme organitzen una jornada solidària durant Les Santes

Dissantes, a l’entorn de les persones amb discapacitat intel·lectual, se celebrarà el 20 de juliol



L’Ajuntament i la Fundació El Maresme han unit esforços per organitzar conjuntament Dissantes, una de les activitats incloses en el Projecte Santi i que es farà visible el 20 de juliol dins el programa de Les Santes 2013 amb un seguit d’activitats i concerts. Dissantes té per objectiu apropar a la gent què fan i com viuen les persones amb discapacitat intel·lectual.


 

El programa d’activitats l’han presentat avui el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, i el director gerent de la Fundació El Maresme, Albert Vidal.

 

La Fundació el Maresme és una entitat de més de 47 anys de recorregut que promou la inclusió social i la participació activa de les persones amb discapacitat intel·lectual i que ho està treballant a través del Projecte Santi, nascut el setembre del 2012. El projecte es visualitza amb el personatge d'en Santi.

 

Des de les 18 h i fins ben entrada la matinada del dissabte 20 de juliol al Parc Central i al Nou Parc Central se succeiran diferents activitats gratuïtes per a totes les edats, d’entre les quals cal destacar els concerts de D’Callaos, Bongo Botrako i els mataronins Momen.

 

Un dels actes estrella de Dissantes serà la “Flash de Dissantes”, una flashmob que pretén fer ballar tothom al ritme de la cançó que el grup D’Callaos ha creat per a l’ocasió, “Jo sóc com tu”. Qui estigui interessat en aprendre la coreografia de la flashmob ho pot fer a través del web: www.ensanti.cat.

 

L’entrada al parc és gratuïta però els beneficis seran destinats íntegrament a projectes per a persones amb discapacitat intel·lectual.

 

 

Programa d’activitats al Nou Parc Central

 

De 18 a 20 h

Activitats, jocs infantils i familiars.

Espai on es podrà gaudir de diferents tallers i activitats enfocats als més petits. També hi haurà els “Espais de la diferència”, on els més petits podran experimentar en primera persona i posar-se a la pell d’una persona amb alguna discapacitat: visual (experimentaran amb el tacte), auditiva (aprendre a lletrejar el seu nom amb llenguatge de signes) i motòrica (aprendre a anar en cadira de rodes dins d’un laberint inflable i una prova d’eslàlom).

 

De 18 a 19.15 h

Espectacle infantil “Els mabsutins”. 

 

19.15 h

Presentació del guanyador del concurs de punts de llibre. Diferents escoles de Mataró participen en el concurs de punts de llibre on el protagonista és en Santi. El guanyador serà el punt de llibre que es vendrà per Sant Jordi de 2014, a la parada de la Fundació El Maresme, i alhora, l’escola rebrà un lot de productes d’en Santi. Tots els punts de llibre presentats al concurs estaran exposats.

 

20 h

“Flashde les Dissantes” amb la cançó “Jo sóc com tu” de D’Callaos. A la parada de productes d’en Santi que hi haurà es podrà comprar la samarreta per a la flashmob.

 

20.30 h

Rifa solidària. Grans figures de l’esport han col·laborat en aquesta rifa solidària: la samarreta signada pels jugadors del primer equip del Barça de futbol; samarreta signada per Ricky Rubio del seu equip actual de l’NBA; la samarreta i pilota signades pels jugadors de bàsquet de La Penya; la samarreta i pilota signada pel Barça Regal... són només alguns dels esportistes que han volgut col·laborar en aquesta rifa. Aquest dia, i anticipadament en les oficines de la mateixa Fundació El Maresme (plaça dels Bous, 3-5), es podran comprar les butlletes d’aquesta rifa solidària. 

 

 

Programa dels concerts al Parc Central


 

. 22.30 h: Momen

. 00.00 h: D’Callaos

. 01.30 h: Bongo Botrako

. 03.00 h: Sessió DJ’s.