Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix una espai de trobada als cuidadors de les persones amb dependència

Escoltar

L’Ajuntament ofereix una espai de trobada als cuidadors de les persones amb dependència

L’objectiu és donar-los eines perquè puguin fer la tasca en millors condicions



La regidora de Família i Benestar Social, Olga Ortiz, va entregar divendres passat els diplomes als participants de l’última edició del Projecte L’Espai, activitat grupal per a persones cuidadores de persones dependents que té per objectiu oferir eines perquè puguin desenvolupar la seva tasca en millors condicions.


 

L’Espai va néixer motivat per la detecció, per part de l’equip de gestió de l’Agència d’atenció a les persones amb dependència, de les mancances i problemàtiques que viuen els cuidadors de les persones dependents i que poden ser des de dificultats en habilitats instrumentals i emocionals relacionades amb la seva funció fins a situacions de solitud i aïllament. Aquestes mancances poden derivar en l’abandonament finalment dels cuidadors.

 

La iniciativa es va posar en marxa el 2010 i des d’aleshores hi han participat 35 cuidadors, 9 dels quals en aquesta última activitat grupal.

 

L’Espai ofereix suport emocional, per tal d’atenuar la sobrecàrrega emocional dels cuidadors, i l’adquisició d’habilitats instrumentals i relacionals a través de tallers (primers auxilis, teatre social, teràpia de colors, musicoteràpia i pautes d’alimentació, entre d’altres).

 

L’activitat va adreçada als cuidadors de persones usuàries de l’Agència d’atenció a persones amb dependència. El responsable del projecte és el Servei de Benestar Social de l’Ajuntament amb la col·laboració d’entitats, associacions de l’àmbit de l’atenció de persones amb dependència i de la Salut Pública, Sanitat i del Tercer Sector.

 

Per tal de facilitar l’assistència dels cuidadors interessats en realitzar l’activitat grupal, s’ofereix Serveis d’Atenció Domiciliària (SAD) per a aquells que ho necessitin de manera gratuïta.