Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa en marxa un pla de xoc per controlar les poblacions de rates dels espais públics

Escoltar

L’Ajuntament posa en marxa un pla de xoc per controlar les poblacions de rates dels espais públics

La campanya durarà 2 setmanes i actuarà en zones concretes de la ciutat



L’Ajuntament, a través de la Secció de Salut Pública del Servei de Família, posa en marxa un pla de xoc per controlar la població de rosegadors en uns indrets determinats de la ciutat.


 

La Secció de Salut Pública planifica i executa durant tot l’any campanyes preventives contra diferents plagues urbanes (mosquit tigre o panerola americana) i plans de xoc contra aquelles plagues que en algun moment determinat causen més problemàtiques.

 

En aquest sentit, el pla de xoc, que s’engega ara i durarà dues setmanes, és una campanya de desratització en unes zones específiques de la ciutat on últimament s’hi observa més presència de rosegadors. El mapa dels indrets on s’ha d’actuar s’ha dissenyat a través dels informes de diferents serveis municipals i del recull d’incidències ciutadanes fetes arribar a la Bústia ciutadana i a les xarxes socials municipals. A l’any l’Ajuntament rep unes 450 incidències ciutadanes relacionades amb plagues urbanes.

 

Les actuacions, que tindran un cost de 10.000 € i consisteixen en tractaments respectuosos amb el medi ambient i les persones, les coordinarà la Secció de Salut Pública amb la implicació de la Policia Local i el Servei d’Espais Públics.