Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament surt al carrer contra el Projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local

Escoltar

L’Ajuntament surt al carrer contra el Projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local

La Junta de Portaveus va aprovar el dia 5 una declaració contrària al projecte legislatiu

Representants i treballadors municipals s’han concentrat aquest migdia davant de l’Ajuntament de Mataró (La Riera, 48) per reclamar la retirada i no aprovació del Projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local. La concentració, a la qual s’hi han afegit també ciutadans, ha congregat un centenar de persones.

 

La Junta de Portaveus ja va aprovar el passat dijous 5 una declaració institucional al respecte. Amb la concentració d’avui, l’Ajuntament s’ha sumat a la crida realitzada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i els sindicats Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT), que han elaborat un manifest conjunt per expressar públicament el rebuig a aquest projecte de llei.

 

Durant la concentració s’han llegit tant el manifest com la declaració institucional aprovada per l’Ajuntament. Si el projecte de llei prospera “el Govern de l’Estat ha de tenir clar que ens tindrà al davant”, ha apuntat l’alcalde, Joan Mora, ja que afectaria a competències municipals com l’educació (per exemple, a les escoles bressol municipal o l’Institut Miquel Biada).

 

El municipalisme català rebutja el projecte legislatiu tant pel seu contingut, que es considera contrari al principi d’autonomia local, com per ser poc respectuós amb les competències estatutàries. La iniciativa legislativa ja es troba en els darrers tràmits parlamentaris.