Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, es reuneix amb el president Artur Mas al Palau de la Generalitat

Escoltar

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, es reuneix amb el president Artur Mas al Palau de la Generalitat

Parlen dels grans temes que afecten la ciutat, com les preferents, els accessos i la construcció de l’Angeleta Ferrer, entre d'altres

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez, es van reunir ahir amb el president de la Generalitat, Artur Mas. La trobada es va fer al Palau de la Generalitat i va durar una hora.

 

L’alcalde va analitzar amb Artur Mas els principals reptes que té plantejats la ciutat amb l’objectiu d’obtenir del president de la Generalitat el suport i complicitat que permetin solucionar-los tant bon punt la situació econòmica ho faci possible. En primer lloc, va posar damunt la taula el problema de les preferents comercialitzades per Caixa Laietana on hi ha 4.500 casos que afecten directament a uns 6.000 clients i, al seu torn, a unes 15.000 persones de les unitats familiars. L’alcalde va recalcar el clima d’unitat política i social que hi ha a Mataró al voltant d’aquest tema, fet que es visualitza amb l’existència d’una comissió específica on hi ha representats tots els partits de l’Ajuntament, les plataformes d’afectats i el defensor del ciutadà.

 

També va ocupar una part important de la trobada la situació de l’escola Angeleta Ferrer, que al mes de novembre va haver d’abandonar l’edifici de la plaça de Cuba, al centre de la ciutat, per problemes d’aluiminosi. L’alcalde va explicar al president les solucions que ha arbitrat l’Ajuntament i li va demanar suport explícit per aconseguir que la construcció del nou edifici a l’antiga fàbrica de Can Fábregas del paper (a la zona Churruca/Lepanto) entri als plans pressupostaris de la Generalitat per a aquest any. Mora va deixar clar que tot el que depèn de l’Ajuntament de Mataró perquè es construeixi el nou edifici de l’Angeleta Ferrer ja s’ha realitzat, però que ara cal la implicació directa de la Generalitat. El president es va comprometre a parlar-ne amb la conseller d’Ensenyament, Irene Rigau.

 

Una altra de les qüestions plantejades a la reunió va ser la millora dels accessos a la ciutat a l’alçada del Sorrall i el Mataro Parc com a solució per generar moviment econòmic i facilitar la implantació a la ciutat de noves empreses, un tema que l’alcalde ja va plantejar la setmana passada al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, quan va visitar la ciutat. Joan Mora va explicar al president que la comarca no acceptarà cap solució vinculada a les infraestructures que representi un allargament de la concessió de l’autopista del Maresme a partir del 2021. L’alcalde va reclamar que, en cas que la Generalitat es plantegi alguna iniciativa que vagi en aquesta línia, els habitants empadronats als municipis del Maresme haurien de quedar exclosos del pagament del peatge.

 

Finalment, Mas, Mora i Fernàndez també van parlar sobre la resolució del contenciós que paralitzava l’arridaba d’El Corte Inglés i la situació econòmica i social que viu Mataró.