Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde lliura els premis de la 33a edició del Concurs literari Memorial Joaquim Casas

Escoltar

L’alcalde lliura els premis de la 33a edició del Concurs literari Memorial Joaquim Casas

Enguany s’hi han presentat 1.058 treballs repartits en 5 categoriesL’alcalde, Joan Mora, i el president d’Òmnium Cultural Mataró, Antoni Pous, van presidir dissabte al Saló de Sessions de l’Ajuntament l’acte de lliurament dels premis de la 33a edició del Concurs literari per a escolars Memorial Joaquim Casas. L’acte forma part del programa d’activitats de la Diada de Sant Jordi.


 

En aquesta edició s’han presentat 1.058 treballs repartits en les cinc categories d’acord amb els cursos escolars dels participants: alumnes fins a 4t de primària (172 treballs presentats); 5è i 6è de primària (236 treballs presentats); 1r i 2n d’ESO (284 presentats); 3r i 4t d’ESO (214 treballs); i batxillerat i cicles formatius (152). Els treballs han de narrar una història ambientada en el Maresme o Catalunya i han d’estar escrits en llengua catalana.

 

El Concurs literari Memorial Joaquim Casas està organitzat per Òmnium Cultural de Mataró i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró. El jurat el formen: Francesc Castanyer i Mora, Lluís Josep Comerón i Martín, Josep M. Cusachs i Clarà, Àngels Jubany i Claus, Eva Maresma i Chica, Albert Pera i Segura, Marta Puigventós i Pons, Eva Rumí i Guimó i Anna Sensada i Colell.

 

 

Relació dels guanyadors

 

Primera categoria (fins a 4t de primària). Accèssits: “En Tom, el gos màgic” de Laia Sola i Reniu (Escola Anxaneta) i “El nen que volia volar” de Lluc Gurri i Capel (Escola Anxaneta). Tercer premi: “Història de l’Agustina” de Valeria Morales i Calvo (Escola Anxaneta). Segon premi: “El temple sagrat” de Sara Moukrim (Escola Germanes Bertomeu). Primer premi: “La lluna” de Pol Martínez i Maresme (Escola Anxaneta)

 

 

Segona categoria (5è i 6è de primària)

 

. Accèssits: “El jardí dels colors” de Marc Ferrer i Salvador (Col·legi Cor de Maria)i “Estimat diari” de Berta Aleñá i Sala (Col·legi Maristes Valldemia). Tercer premi: “La caixa del temps” de Júlia Fabregà i Barco (Col·legi Maristes Valldemia)

 

. Segon premi: “El Sol i la Lluna” de Cristina Rodríguez i Bigas (Col·legi Cor de Maria)

 

. Primer premi: “El pastís perfecte” de Francesc Arderiu i Pradas (Escola Anxaneta)

 

 

Tercera categoria (1r i 2n d’ESO)

 

. Accèssits: “Un hospital com cal” d’Aina Lamora i Porras (Institut Damià Campeny) i “La creu vermella” de Ricard Abajo i Casado (Institut Damià Campeny)

 

. Tercer premi: “Els tres lleons” d’Humbert Vázquez i Ortiz (Col·legi Maristes Valldemia)

 

. Segon premi: “Mira’t al mirall” d’Anna Perálvarez i Morena (Col·legi Mare de Déu de Lourdes)

 

. Primer premi: “Encara ho recordo” de Pablo Aguilar-Galindo Montoya (Col·legi Maristes Valldemia)

 

 

Quarta categoria (3r i 4t d’ESO)

 

. Accèssits: “El poder de les paraules” de Pablo Dàvila i Ramos (Escola Pia Santa Anna) i “Felicitat” de Nerea Prados López (Col·legi Cor de Maria)

 

. Tercer premi: “La recerca” de Clara Castellà i Clavaguera (Escola Pia Santa Anna)

 

. Segon premi: “Un dia més. Te’n vas” de Beatriz Mondéjar i Morena (Col·legi Maristes Valldemia)

 

. Primer premi: “Un riu de sensacions” d’Arnau Fadó i Pous (GEM)

 

 

Cinquena categoria (batxillerat i cicles formatius)

 

. Accèssit: “Quan plou” d’Herena Sivilla i Gros (Institut Damià Campeny)

 

. Tercer premi: “El vol de la papallona” de Laia Crestemayer i Roca (Escola Pia Santa Anna)

 

. Segon premi: “No és una pel·lícula” d’Irene Real i Plaza (Institut Alexandre Satorras)

 

. Primer premi: “La vaca engalipada” de Bernat Corredó i Brullet (Escola Pia Santa Anna).

 

  

Joaquim Casas

 

El 1993, la mateixa nit que el jurat, reunit a la seu d’Òmnium Cultural, debatia els noms dels guanyadors de la tretzena edició del concurs, Joaquim Casas moria. Aquest escriptor, fill de Blanes però que des de ben petit vivia a Mataró, havia estat membre actiu de la delegació mataronina i un gran promotor de la cultura a nivell local. Per tots aquests motius la Junta va decidir recordar-lo afegint el seu nom en el títol identificatiu del certamen. Entre els seus llibres més coneguts destaquen “L’entrerrament” (1955), “La insòlita aventura d’Elisenda Camprubí” (1956), “Cel·luloide ranci” (1958) o “Cara i creu” (1960).