Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Aula de Teatre de Mataró ha engegat el nou curs amb més alumnes i projectes socials

Escoltar

L’Aula de Teatre de Mataró ha engegat el nou curs amb més alumnes i projectes socials

L’escola té gairebé 300 alumnes matriculats i n’acull 500 més amb els diferents projectes externs amb els quals treballa



L’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Mataró es consolida com una escola de teatre implicada tant en la formació com en la participació en projectes socials relacionats amb les arts escèniques. En aquest nou curs que acaba de començar el nombre d’alumnes arriba als 277, superant els 249 de l’any passat.


 

Amb 29 anys de vida, l’Aula ofereix 22 cursos per a totes les franges d’edats, tant de teatre com de dansa. El curs 2013-2014 ofereix quatre especialitats noves: “Iniciació a la dansa”, “Tècniques per parlar en públic”, “Tragèdia i bufó” i el de “Commedia de’ll arte”.

 

Però la incidència de l’Aula de Teatre arriba als 867 alumnes a través dels diferents projectes externs de formació com és el cas de la “Mostra de teatre juvenil i infantil”, i el projecte iniciat l’any passat, “Tots dansen”. Aquest és un projecte liderat pel Mercat de les Flors de Barcelona i que Mataró hi va participar juntament amb Granollers i Olot. És un projecte formatiu en dansa contemporània i en el qual s’introdueix, es promou i es dóna a conèixer el llenguatge de la dansa contemporània en horari lectiu als alumnes de 4t d’ESO, a partir de coreografies dissenyades especialment per a l’ocasió. La Mostra de teatre als instituts arriba a la catorzena edició mostrant als alumnes de la ciutat el llenguatge teatral i posant en comú les seves experiències, sempre guiats per destacats pedagogs teatrals del país. La dramaturga Helena Tornero serà l’encarregada de treballar enguany amb els alumnes dels instituts. La Mostra de teatre a les escoles, que ja compleix quatre edicions, treballarà sobre contes d’autors maresmencs.

 

L’Aula de Teatre també participa amb diferents projectes d’altres serveis de l’Ajuntament. Ja ha començat el projecte “Teatre contra la violència vers la dona” (amb el Servei de Família) i a partir de gener s’inicia “Teatre i convivència” (treballant amb el Servei de Participació) i nous projectes amb el Servei de Benestar Social.