Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 16a Mitja Marató “Ciutat de Mataró” tindrà lloc l’1 de desembre

Escoltar

La 16a Mitja Marató “Ciutat de Mataró” tindrà lloc l’1 de desembre

També es farà la 20a Marató Escolar amb la previsió de participació de 1.500 alumnes de més de 30 centres educatius



El regidor d’Esports, Pere Galbany, acompanyat dels representants dels clubs organitzadors, han presentat avui en roda de premsa la 16a Mitja Marató “Ciutat de Mataró” Gran Premi Diputació i la 20a Marató Escolar que se celebraran el proper diumenge 1 de desembre. Com l’any passat, la cursa també té un vessant solidari.




En aquesta edició hi participaran 2.500 esportistes dels quals uns 200 seran dones, similar a l’any passat. Les inscripcions, que van començar el 14 de novembre, a hores d’ara ja estan tancades. En 4 dies es va esgotar el límit d’inscripcions.



Els dorsals s’hauran de recollir el dissabte 30 de novembre de les 17 a les 20 h davant de l’Ajuntament (La Riera, 48) i si no l’endemà al Palau Municipal d’Esports, al costat de la sortida, abans d’iniciar-se la cursa.



La Mitja Marató s’iniciarà a la plaça d’Espanya a les 10 h i la Marató Escolar 10 minuts més tard. La cursa té un recorregut de 21,097 km, s’inscriu al calendari de la Federació Catalana d’Atletisme i forma part de la VIII Challenge de Mitges Maratons de la Diputació de Barcelona i és prova puntuable per a la lliga d’intern@utes.



Tots els participants disposaran del xip groc, sistema informàtic de cronometratge.



La Mitja Marató està organitzada per la Direcció d’Esports conjuntament amb el Centre Atlètic Laietània, el Grup d’Atletisme Lluïsos Mataró, el Grup Maratonià Mataró i la Colla Maimakansu amb el suport de la Diputació de Barcelona. La cursa està patrocinada per Procter&Gamble i hi col·laboren DHL, Bon Preu, Ríos Running, Kwind, Ruralmind, Setradis, entre d’altres.




Una peça imprescindible en l’organització i en el bon desenvolupament de les proves és el col•lectiu de voluntaris. En aquesta edició hi participen Voluntaris per al Futur de Mataró amb l’ajuda de Voluntaris 2000 de Barcelona juntament amb voluntaris dels clubs.



 


Premis i obsequis



Els participants a la cursa es divideixen en sis categories segons l’any de naixement a més d’una categoria per als atletes en cadires de rodes (en aquesta edició n’hi participen 8) i una altra per als disminuïts visuals (hi participen 2). Els tres primers de cada categoria masculina i femenina rebran un trofeu, així com els equips masculí i femení (5 corredors) i a l’equip amb més corredors.



Els premis en metàl·lic són de 500, 400, 300, 200 i 150 € per als primers classificats masculins i femenins.



Tots els participants rebran com a obsequi un lot de productes de Procter&Gamble i el col•lectiu de voluntaris rebran, per part de l’organització, un obsequi com a reconeixement a la seva tasca. També hi haurà un sorteig, amb el número del dorsal, de material esportiu cedit per Ríos Running i de llibres esportius per part de N9u Grup Editorial (format tres empreses).



Els participants que rebaixin el rècord de la prova, situat en 1 h 02 m 58 s per als homes (de Jacop Kiplagat) i 1 h 14 m i 33 s per a les dones (que té Txell Calduch), rebran un premi especial de 500 €. Els premis es lliuraran a les 12.30 h.



L’any passat hi van participar 2.527 atletes dels quals 2.181 van arribar a meta (un 84,80 %): 1.948 homes i 233 dones.



Els guanyadors de la prova van ser: en categoria masculina Just Sociats del CA Manresa amb un temps d’1 h 08 min 29”; i en categoria femenina Hashna Bahom del CA la Sansi amb un temps d’1 h 19 min 07“.





20a Marató Escolar



Aquesta cursa no competitiva va adreçada als alumnes d’entre 8 i 16 anys de les escoles. Es preveu que aquest any la participació arribi fins als 1.500 escolars. L’any passat hi van participar 1.208 escolars de 32 centres.



L’activitat es coordina entre la Direcció d’Esports i els responsables dels centres escolars que inscriuen i acompanyen els participants en aquesta cursa de tres quilòmetres.





Mitja solidària




La Mitja Marató no només vol donar relleu a l’esport sinó que també vol incidir en el vessant solidari de les persones.




En aquest sentit, la Fundació El Maresme hi participa amb la campanya “Mataró, un regal solidari per a unes persones especials” amb la qual es vol promocionar el Nadal d’una manera especial, amb un punt més humà, més pròxim i solidari.




L’Ajuntament, la Fundació El Maresme i la Unió de Botiguers han preparat un regal solidari que serveix per adornar la llar o regalar-ho: un banderí. Aquest banderí es pot personalitzar cosint en punt de creu el dibuix que es vulgui o seguir un dels 4 dibuixos que es proposen.




Els diners recaptats amb la venda del banderí són per a la Fundació El Maresme, una entitat que promou i impulsa la integració social i la millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual. El preu del banderí és de 2 € i es pot trobar quan es vagi a recollir el dorsal.




Aquest any també es col•labora amb l’ONG Oxfam Intermón, entitat que treballa des de fa 57 anys per al desenvolupament dels països en vies de desenvolupament amb l’objectiu de combatre la pobresa i la injustícia al món.




L’objectiu és donar a conèixer la campanya “Tras la Marca” que avalua les polítiques socials i mediambientals de les 10 majors empreses d’alimentació i begudes del món i les convida a prendre les mesures necessàries per crear un sistema alimentari just, i la campanya “CREIX” que denuncia que la fam és encara avui un problema per resoldre, que no es deu a la manca d’aliments, sinó a què el sistema alimentari mundial està trencat i és profundament injust.




Tots aquells corredors que ho desitgin podran posar-se un dorsal facilitat per Oxfam Intermón al darrera donant suport a aquestes campanyes. Els dorsals estaran a l’estand de l’entitat el dia abans de la cursa i el mateix dia de la cursa. També es recolliran signatures i altres activitats.




I per últim, una corredora s’enfrontarà al 5è repte solidari contra la leucèmia. Aquesta és una iniciativa solidària, Ponteenmarchaya.org, en la qual s’aposta que l’esportista aconseguirà superar la marca aconseguida l’any anterior. Les apostes són donacions directes a la Fundació Josep Carreras.




La iniciativa pretén conscienciar a la gent sobre la malaltia (la leucèmia) i aconseguir fons per a la fundació. En aquesta cursa correrà la mataronina Carmen María Cubero que intentarà acabar la cursa en menys d’1 h 36 m (marca de l’any passat).




Recorregut de les proves



El recorregut de la Mitja Marató és: plaça d’Espanya (10.00 h), Camí de la Geganta, plaça de Granollers, avinguda de Josep Puig i Cadafalch, passeig de Ramon Berenguer III, ronda del Cros, Camí del Mig, plaça de Manuel Serra i Xifra, Camí del Mig, carrer de Miquel Biada, carrer de Sant Benet, carrer de Sant Josep, La Riera, baixada de Santa Anna, Camí Ral, ronda de Joan d’Àustria, passeig del Callao-passeig Marítim, port de Mataró, passeig Marítim-passeig del Callao, carretera N-II direcció Girona fins a la rotonda de l’Experience i tornada, avinguda del Maresme, carretera N-II direcció Barcelona fins al carrer de Juan de la Cierva, avinguda d’Ernest Lluch, passeig de la Marina fins al carrer de Vilassar, passeig de la Marina, carrer de Cabrils, lateral de la carretera de Barcelona, carrer de Caldes d’Estrac, passeig de la Marina, avinguda d’Ernest Lluch, carrer de Juan de la Cierva, carretera N-II-avinguda del Maresme, ronda de Joan d’Austria, ronda de Miguel de Cervantes, ronda d’Alfons X el Savi i arribada a la plaça d’Espanya.



El recorregut de la Marató Escolar és: plaça d’Espanya (10.10 h), camí de la Geganta, plaça de Granollers, avinguda de Josep Puig i Cadafalch, passeig de Ramon Berenguer III, avinguda de la Gatassa, plaça de Manuel Serra i Xifra, ronda de Leopoldo O’Donnell, plaça de Granollers, Camí de la Geganta i plaça d’Espanya.



 


Afectacions al trànsit



Quant a les afectacions al trànsit que provocaran les proves, a partir de les 5 h es tallarà el trànsit a la plaça d’Espanya des del passeig de Carles Padrós i la ronda d’Alfons X el Savi. A partir de les 7.30 h es tallarà el camí de la Geganta i l’avinguda del Corregiment de Mataró, la ronda d’Alfons X el Savi (entre la plaça d'Espanya i el carrer de l’Esplanada) fins a les 13 h aproximadament.



A les 9.30 h quedarà tallat tot el recorregut, fins que passi la cursa.



De les 8.00 a les 13.30 h quedarà tallada al trànsit la carretera N-II entre la Porta Laietana i la rotonda de l’Experience (Km 649,6). No es podrà sortir ni entrar de l’aparcament de l’estació de ferrocarril.



Entre les 8.00 i les 13 h l’accés i la sortida al passeig Marítim i al Port només es podrà fer pel Cargol o per la Porta Laietana. Entre les 10 i les 11.15 h no es podrà accedir al Port ni circular pel passeig Marítim.



Pel que fa als aparcaments, de les 7.30 a les 10 h l’entrada a l’aparcament subterrani de la plaça de Granollers només es podrà fer des de la plaça de Granollers. Entre les 10 i fins a les 11.10 h aproximadament no s’hi podrà accedir ni sortir.



Entre les 7.30 i les 11.10 h no es podrà accedir a l’aparcament del Parc Central, l’única sortida serà per l’avinguda del Corregiment amunt.