Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Marató de Donació de Sang a Mataró vol superar les 400 donacions

Escoltar

La Marató de Donació de Sang a Mataró vol superar les 400 donacions

Es farà al Foment Mataroní el 17 de desembre de 10 a 22 hEl Foment Mataroní acollirà el dimarts 17 de desembre, de 10 a 22 h, la Marató de Donació de Sang a Mataró. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, l’Associació de Donants de Sang del Maresme, la Creu Roja Mataró i el Foment Mataroní.


 

La regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz; la cap de Promoció del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Gal·la Cortel; el director d’Eurofitness El Sorrall, Xavi Fort; han presentat aquest matí la campanya de donació amb la presència també de lesjugadores de waterpolo Marta Bach i Ona Messeguer, que van guanyar la medalla de plata als Jocs Olímpics de Londres 2012 i la d’or als Campionats del Món Barcelona 2013. En aquesta edició es vol implicar el món de l’esport i l’educatiu.

 

La Marató de Mataró vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada.

 

 

Objectiu: 400 donacions

 

L’objectiu de la campanya d’enguany és el de superar la xifra de les 400 donacions de sang, i així assolir el rècord de participació en un sol dia a Mataró, posicionant la ciutat entre els municipis més participatius de tot Catalunya. En la marató de l’any passat es va assolir una participació de 360 persones.

 

Al llarg de les 12 hores ininterrompudes de la marató es podrà seguir el número de donats a través d’un marcador electrònic.

 

 

Programa APS a escoles de Mataró

 

En aquesta nova edició, s’ha mobilitzat el teixit educatiu per la difusió de la marató i la importància de la donació de sang.

 

Maristes Valldemia Mataró, el Centre de Formació d’Adults Can Noè, l’escola Mare de Déu de Lourdes, l’escola Meritxell i l’escola La Llàntia, són els centres educatius que han acollit el programa Aprenentatge Servei del Banc de Sang i Teixits (BST). En tots aquests centres hi ha anat un tècnic del BST que ha explicat en què consisteix la donació de sang i la importància de donar-ne regularment com un hàbit cívic i altruista.

 

A més a més, el Centre de Formació d’Adults Can Noè va fer una il·lustració per la marató que consta en el cartell d’aquesta edició 2013.

 

 

Programa d’activitats i obsequis

 

La inauguració tindrà lloc a les 10 h i de 17 a 21 h hi haurà l’activitat infantil “Crea la teva pròpia postal de Nadal” de la Creu Roja       

                                  

Tots els donants rebran una entrada gratuïta per utilitzar les instal·lacions d’Eurofitness El Sorrall i vals de descomptes de Pell Tolrà. També se sortejaran dos obsequis de Pell Tolrà.

 

Els participants tindran un refrigeri especial servit per les pastisseries Uñó i Sacher i degustació de fruita fresca de la Fundació Ametller

 

 

Donar sang, un hàbit cívic

 

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: tenir més de 18 anys, pesar 50 kg o més i no estar embarassada. No cal estar en dejú.

 

Al web www.donarsang.gencat.cat es dóna resposta a les preguntes més freqüents sobre la donació de sang.

 

 

El Banc de Sang i Teixits

 

El Banc de Sang i Teixits és l’empresa pública responsable de subministrar sang suficient i de qualitat per atendre totes les necessitats dels malalts de Catalunya. Per poder disposar de la sang necessària, el BST organitza campanyes de donació de sang per tot el territori. Cada setmana, organitza una mitjana de 60 campanyes de donació. A més, disposa de centres de donació als principals hospitals del país. L’any 2012 el BST va obtenir més de 275.000 donacions de sang.

 

El BST organitza maratons de donació de sang per tot Catalunya des de l’any 2002. Edició rere edició, més de 60 poblacions de tot el territori participen en una jornada festiva en què es pot gaudir d’actuacions, activitats culturals, zona infantil pels més petits i molts reconeixements i sorpreses. L’objectiu és fer viure l’hàbit de la donació de sang com a una festa familiar.

 

Les maratons estan obertes a tothom i pretenen ser un acte solidari de donació de sang i també de conscienciació.