Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Tarda guillada revoluciona els petits de la casa

Escoltar

La Tarda guillada revoluciona els petits de la casa

La rèplica infantil de la Nit Boja estrena la Pujada tabaladeta i el canvi d’escenari de la Ruixadeta

En el seu segon any de vida, la Tarda guillada, es consolida. El conglomerat d’actes que han tingut lloc aquesta tarda són la rèplica de la Nit Boja adaptada en horari i continguts als petits de la casa.

 

La Tarda guillada ha començat a les 17.30h amb el De parranda! que, igual que el Desvetllament bellugós de la nit anterior, ha fet baixar nens i pares per la Riera comptant fins a quinze en companyia de la Família Robafaves i la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme. Com a novetat, aquest any ha funcionat un servei de pàrquing de cotxets infantils al pati de la Residència Sant Josep, on es podia deixar gratuïtament la cadireta per gaudir dels actes de forma més còmoda i segura. També s’han repartit polseres perquè els pares poguessin identificar els nens amb el nom i telèfon.

 

Es calcula que entre 3.000 i 4.000 persones s’han arribat a concentrar a la plaça de Santa Anna, on ha començat el segon dels actes de la Tarda Guillada, la Convidada de la Família Robafaves. Allà s’han repartit galetes i suc de taronja per al públic, i ha tingut lloc l’actuació del grup d’animació infantil La Tresca i la Verdesca. En acabar el ball infantil, gegants, músics i públic han fet el camí de tornada cap a l’Ajuntament, de nou a ritme de Bequetero.

 

A les 19.30h ha començat el Correguspira, el correfoc infantil, que ha atret entre 4.000 i 5.000 persones. Aquest any les figures de foc infantils de la ciutat, la Momeroteta i el Dragalió, han convidat els Diablons de Mataró, el Godrac de Mataró, els Diables infantils de la Roca del Vallès, el Ruc petit de La Granada i la Vibrieta de Tarragona. Ben tapats amb barret i mocador, els més valents han gaudit sota les espurnes durant aproximadament una hora i mitja. El recorregut del Correguspira ha estat el mateix de l’any anterior, tot pujant La Riera, carrer d’Onofre Arnau, carrer del Bisbe, plaça dels Bous, Muralla de la Presó i, de retorn, baixant la Riera fins a la plaça de l’Ajuntament.

 

Després del Correguspira i, com a novetat, ha tingut lloc la Pujada tabaladeta. Així, la Tarda guillada ha estat un calc idèntic de la Nit Boja dels grans –que cada any inclou la Pujada tabalada com a acte per conduir els assistents fins a la Ruixada–. A ritme dels tabals de les colles del Dragalió i la Momeroteta, nens i no tan nens han pujat de nou Riera amunt fins arribar a l’Espai Firal del Parc Central, on els ruixadors han tornat a rajar aigua per remullar els assistents com ja ho havien fet la nit anterior. La Ruixadeta, que ha reunit prop de 5.000 persones, ha tancat la Tarda Guillada amb aigua, llum i música a dojo.

 

El CECOPAL, el Centre de Coordinació d’Emergències Municipal que aplega els màxims responsables dels equips d’actuació, s’ha constituït aquest tarda, igual que durant la Nit Boja, per poder dur a terme una actuació immediata i coordinada si es produïa una emergència.

 

La Creu Roja, coordinada pel Servei de Protecció Civil, ha hagut de realitzar 4 assistències durant el De parranda! i 7 durant el Correguspira i 2 durant la Ruixadeta.