Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament s'adhereix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Escoltar

L'Ajuntament s'adhereix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

La ciutat se suma a la iniciativa de la Comissió Europea, enguany sota el lema “Estalvia energia, estalvia diners”

L’Ajuntament de Mataró s’ha adherit un any més a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (EUSEW 2013), que enguany se celebra del 24 al 28 de juny de 2013 sota el lema “Estalvia energia, estalvia diners".

 

Es tracta d’una iniciativa de la Comissió Europea que té com a objectius presentar les activitats dedicades a l’eficiència energètica i les energies renovables, difondre les millors pràctiques, inspirar noves idees i construir aliances per ajudar a satisfer les necessitats energètiques de la UE i els objectius climàtics.

 

Com a ciutat signant del Pacte d’Alcaldes per una Energia Sostenible, Mataró es va comprometre a organitzar anualment un acte de sensibilització sobre energia. En aquest marc, a la Casa Capell es desenvoluparan tot un seguit d’activitats organitzades en col·laboració amb la Diputació de Barcelona –des dels Àmbits de Medi Ambient i de Consum, i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat– i la Generalitat de Catalunya –des de l’Institut Català d’Energia (ICAEN)–.

 

Les activitats programades a Mataró són un concurs de pistes amb codis QR per a mòbils (smartphones), tallers sobre economia domèstica i cuina, un cinefòrum amb la presència del director del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient, una visita a l’establiment de restauració Lasal del Varador, pioner a Espanya en ús d’energies renovables, i un servei d’atenció especialitzada sobre l’estalvi energètic a la llar.

 

Les activitats de la Setmana de l’Energia Sostenible es podran seguir via Twitter, amb els hastags i identitats @XarxaSost, #SetmanaEnergia, #EUSEW, #Estalvia energia, #Estalvia diners, @energiacat. I també via Facebook (http://www.facebook.com/euenergyweek).