Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les parades de venda de roses per Sant Jordi es poden sol·licitar per Internet

Escoltar

Les parades de venda de roses per Sant Jordi es poden sol·licitar per Internet

El 8 d’abril s’obre el termini per a professionals, l’11 per a entitats i escoles, i el 15 per als particulars

Les sol·licituds per instal·lar parades de venda de roses al carrer durant la Diada de Sant Jordi es poden presentar aquest any per Internet des del web municipal. Facilitant la realització del tràmit per via telemàtica es pretenen evitar cues i esperes dels interessats a les oficines d’atenció ciutadana. Al 2012 l’Ajuntament va tramitar més de 500 sol·licituds.

 

Aquest any s’han establert tres trams diferenciats en el calendari de presentació de sol·licituds. L’objectiu és donar prioritat als professionals per davant d’entitats i centres educatius, que a la vegada tindran prioritat davant les peticions dels particulars.

 

Així, el 8 d’abril s’obre el termini perquè presentin les sol·licituds els titulars de floristeries; l’11 d’abril per a les entitats culturals, científiques o cíviques sense ànim de lucre donades d’alta al registre municipal i els centres escolars; i el 15 d’abril per als particulars en general. El termini de presentació de sol·licituds finalitza en qualsevol cas el 18 d’abril.

 

Per Internet, després d’omplir les dades personals, el sol·licitant podrà triar sobre el plànol de la ciutat la ubicació que li interessi per instal·lar la parada i indicar els m² que ocuparà, sempre i quan no es trobi en una zona d’exclusió. Aquest any, a part de les zones on tradicionalment no es poden posar parades –davant de l’Ajuntament, a l’àmbit de la platja i a l’Hospital de Mataró– tampoc s’hi podran instal·lar a menys de 80 metres d’una floristeria. A la plaça de Santa Anna només s’hi podran instal·lar professionals.

 

 

Sol·licituds per telèfon i presencials

 

Les sol·licituds també es poden fer per telèfon, trucant al 010, o de forma presencial. En aquest darrer cas, els professionals hauran d’adreçar-se al Servei de Mobilitat (pl. de Granollers 11, de 9 a 14h), mentre que la resta de sol·licitants poden anar de dilluns a divendres a qualsevol de les oficines d’atenció ciutadana municipals (OFIAC Centre –de 9 a 19h–, Rocafonda, Cerdanyola, Molins i Pla d’en Boet –de 9 a 15h–).

 

 

Parades de llibres

 

A part de les roses, els titulars de llibreries, les entitats culturals, científiques o cíviques sense ànim de lucre amb seu a Mataró –amb exclusió de partits polítics i sindicats–, i els escriptors podran instal·lar parades per a la venda de libres.

 

A la plaça de Santa Anna només s’instal·laran les parades que formin part de la Fira del Llibre, reservada a professionals, entitats i autors per venda de llibre nou, que poden informar-se a Promoció Econòmica de l’Ajuntament (carrer de Francisco Herrera, 70) sobre com tramitar les sol·licituds abans de l’11 d’abril.

 

Les parades de llibres que es vulguin instal·lar a altres punts de la ciutat es poden sol·licitar per Internet, de forma presencial al Servei de Mobilitat (llibreters) i a les oficines d’atenció ciutadana (entitats i escoles). S’aplicarà el mateix calendari i criteris per donar prioritat als professionals i entitats que per la venda de roses.