Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aspira a convertir-se en la capital nàutica de Catalunya gràcies al Festival del Mar

Escoltar

Mataró aspira a convertir-se en la capital nàutica de Catalunya gràcies al Festival del Mar



Mataró ha acollit aquest migdia la presentació del II Festival del Mar a Catalunya-II Festa del Port i I Fira Nàutica al Port de Mataró (31 maig-2 juny), una fira nàutica de caràcter festiu i comercial, amb grans ofertes de compra i activitats que busquen apropar la nàutica als ciutadans, i que es farà de forma itinerant a Badalona, Cambrils i la capital del Maresme, amb l’organització de l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) i dels ajuntaments, ports esportius i clubs nàutics de les poblacions que l'acullen. “Hem apostat per incorporar-nos al festival perquè creiem en el potencial econòmic i social del sector marítim, i per la seva funció de dinamitzador de les economies locals lligades al sector”, han assenyalat Miquel Rey, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró, i Joan Bellavista, gerent del Port de Mataró. A l'acte també hi han assistit Javier Valencia, capità marítim de Barcelona, que ha elogiat la iniciativa, i Miquel Guarner, secretari general d'ADIN. L’any passat el festival va ser un èxit de públic i expositors i va rebre la visita de 25.000 persones.




L'esdeveniment, que tindrà lloc a l'Esplanada de Port de Mataró, portarà fins la ciutat un àmplia exposició comercial amb un centenar d'embarcacions i nombrosos accessoris i serveis nàutics, on predominaran les oportunitats per al comprador. “Com l'any passat, al festival es podran trobar grans ocasions de compra sobretot en embarcacions de petita i mitjana eslora, des de neumàtiques, semirrígides, llanxes esportives fins a unitats encarades a la pesca, però també tota mena de promocions i ofertes d'escoles nàutiques, empreses de lloguer d'embarcacions i d'accessoris nàutics com motors i electrònica de cara a navegar aquesta temporada”, explica Guarner, convençut que el festival és una excel·lent plataforma de venda de les millors ofertes del mercat.

 

A banda del vessant comercial, en té un altre de clarament social i festiu, basat en un programa d'activitats per donar a conèixer les possibilitats d'oci del mar i la nàutica. Entre les múltiples propostes per escollir, inclourà sortides a navegar, regates, simulacres de rescat al mar, demostracions de seguretat marítima, batejos de vela, navegació en caiac, activitats subaquàtiques, i tallers i xerrades sobre pesca, les tradicions marineres i la relació entre les xarxes socials i la nàutica. Tot això, sumat a les ofertes d’allotjament i restauració, per aconseguir convertir Mataró “en la capital nàutica de Catalunya”, com han afirmat Rey i Bellavista.

 

La fira, que també passarà per Badalona (10-12 maig) -junt amb la I Fira Nàutica al Port de Badalona- i Cambrils (17-20 maig) -junt amb la VI Fira Marítima de la Costa Daurada-, espera atreure uns 7.000 visitants a Mataró. L'accés al festival, que a Mataró es desenvolupa amb el suport del Consorci Port de Mataró, serà gratuït i l’horari d’obertura al públic serà d’11 a 20 hores. L'esdeveniment compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.