Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora els 165 anys de l’arribada del ferrocarril a la ciutat

Escoltar

Mataró commemora els 165 anys de l’arribada del ferrocarril a la ciutat

El programa inclou una conferència, una fira ferroviària i la tradicional Ofrena floral

Una conferència, una fira ferroviària i l’Ofrena floral són els actes que s’han programat per commemorar el 165è aniversari de l’arribada del ferrocarril a Mataró, el primer de tota la península. Els actes començaran dijous 24 d’octubre i s’allargaran fins al dilluns 28.


 

La commemoració està organitzada pel Cercle Històric Miquel Biada i l’Ajuntament de Mataró i compten amb la col·laboració del Grup Ferroviari Mataró, Amics del Tramvia d’Argentona, Unió de Botiguers de Mataró, Centre Modelisme Ferroviari Sabadell, Amics de la ciutat de Mataró, Voluntaris per al futur i Märklín.

 

El primer acte commemoratiu tindrà lloc el dijous 24 d’octubre, a les 19.30 h a la sala d’actes de Can Palauet, i serà la conferència “El naixement de la Locomotiva Mataró” que anirà a càrrec de l’enginyer industrial Xavier Nubiola. A la xerrada Nubiola explicarà els primers ferrocarrils anglesos i l’origen de la locomotora Mataró, a més de presentar diferent material inèdit.

 

La IX Fira ferroviària es farà a la plaça de Santa Anna el dissabte 26 i el diumenge 27. Espai on s’hi podran veure estands relacionats amb el ferrocarril, hi haurà un taller infantil de maquetisme ferroviari i la possibilitat de fer un recorregut en tren a escala amb la locomotora de vapor viu del Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell.

 

Dilluns 28 d’octubre, a les 17.30 h, l’alcalde, Joan Mora, presidirà l’Ofrena floral institucional al monument a Miquel Biada i Bunyol, impulsor del ferrocarril a l’Estat espanyol.