Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró impulsa una campanya per intentar evitar el consum excessiu d’alcohol per Les Santes

Escoltar

Mataró impulsa una campanya per intentar evitar el consum excessiu d’alcohol per Les Santes

Nova campanya de sensibilització per la Festa Major, que se suma a la de reducció del vidre de l’any passat



Aquesta setmana s’ha reunit una comissió que impulsa una nova campanya de conscienciació i civisme per la Festa Major de Mataró, Les Santes. Si l’any passat es va fer incidència en la mala utilització del vidre d’envasos de begudes i el perill que això comportava a la via pública, aquest any es vol incidir en la reducció de riscos pel consum excessiu d'alcohol. 


Des de Protecció Civil i Creu Roja s’ha detectat en els darrers anys un augment de les incidències generades pel consum excessiu d’alcohol, així com també una davallada de l’edat en la qual el jovent s’inicia en aquesta pràctica.

 

La Direcció de Cultura de l’Ajuntament lidera la comissió de Les Santes que promou iniciatives per tenir una Festa Major més cívica i segura, en la qual també hi participa la Secció de Salut Pública de l’Ajuntament,  la Creu Roja, el Departament de Joventut de la Generalitat, la Fundació Àmbit Prevenció, el Servei de Drogodependències del Consorci Sanitari del Maresme i l’entitat de reducció de riscos associats al consum de drogues Som.nit.

 

La comissió ha establert que actuarà primordialment en actes concrets de la Festa Major, mitjançant la col·locació d’estands informatius del projecte Som.nit, on el jovent s’hi podrà adreçar per a rebre informació sobre la reducció de riscos en el consum. De la mateixa manera, la comissió ha decidit iniciar accions per a estudiar les pautes de consum dels usuaris i usuàries de la festa, mitjançant enquestes que realitzaran Creu Roja i Àmbit Prevenció, amb l’objectiu de conèixer millor les dinàmiques dels consumidors d’alcohol i planificar millor possibles properes campanyes de sensibilització.

 

Una de les primeres accions que  impulsa la comissió són les xerrades que Àmbit Prevenció proposa als instituts de la ciutat per sensibilitzar l’alumnat dels riscos del consum d’alcohol en contextos festius, en especial Les Santes. Aquesta proposta s’uneix a les xerrades que ofereixen els membres de la colla dels Gegants i Nans de la ciutat als centres de secundària de Mataró, centrades en el Desvetllament Bellugós sota el títol “Desvetlla´t bé”.