Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa a la XVII Fira Iberoromana de Cabrera

Escoltar

Mataró participa a la XVII Fira Iberoromana de Cabrera

L’Ajuntament hi portarà un estand per promocionar el patrimoni romà de la ciutat i el 15 de juny tindrà lloc la ruta Salve Iluro en el marc del Festival LaietaniaLa ciutat de Mataró serà present per primera vegada a la XVII Fira Iberoromana que se celebra aquest cap de setmana a Cabrera de Mar, en el marc del III Festival Laietania.


L’Ajuntament disposarà d’un estand a la fira des d’on difondrà i promocionarà els equipament i les propostes turístiques i culturals relacionades amb la ciutat romana d’Iluro, donant a conèixer als visitants tota l’oferta de rutes i visites guiades i audioguiades que es poden fer a Mataró durant to l’any, així com l’oferta gastronòmica, comercial i d’oci que ofereix la capital del Maresme.

 

La Fira, nucli del Festival Laietania d’enguany, la formen d’una banda, la Fira d’Entitats locals, Museus del Maresme i demostració d’artesans, i d’altra banda, el Mercat iberoromà amb parades d’ambientació de l’època i espectacles d’animació. L’horari de la fira és de 10 a 20 h.

 

Mataró participa a la tercera edició del Festival Laietania, que des del 24 de maig i fins el 16 de juny comptarà amb diverses activitats en 9 localitats de les comarques del Maresme i del Barcelonès.

 

El certamen pretén donar a conèixer el llegat dels antics pobladors del rMaresme, l’antiga Laietania, a tots els públics. Per la qual cosa, els museus i els jaciments d’època ibèica i romana de les localitats participants (Mataró, Argentona, Cabrera de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Badalona) acullen un programa especial d’activitats que inclou, entre altres, visites guiades, recreacions històriques, tallers, conferències, exposicions.

 

L’Ajuntament de Mataró participa en aquest festival amb la programació de diverses activitats, totes elles gratuïtes. Algunes d’aquestes activitats ja s’han dut a terme com són: la visita guiada per les sales de la mostra permanent Iluro, ciutat romana, l’ activitat lúdica i familiar “Juguem a ser arqueòlegs”, que es van organitzar a Can Serra. Museu de Mataró; així com la visita guiada a la vil·la romana de Torre Llauder.

 

Per al proper 15 de juny, a les 18 h, està prevista la Ruta Salve Iluro. La ciutat romana a través dels sentits, que és una manera de viatjar en el temps és a través dels sentits. Es tracta d’una ruta que surt de davant l’Ajuntament i que recorreels nombrosos vestigis arqueològics que la ciutat d’Iluro ofereix, a banda d’oferir la possibilitat d’observar, escoltar, olorar, degustar i tocar textures i elements per a endinsar-se en l’època romana.

 


La participació a fires és una de les línies de promoció de la ciutat impulsades per l’Ajuntament de Mataró. Altres fires a les quals Mataró difon els seus recursos turístics són la Fira Modernista de Terrassa, la Fira Modernista de Canet de Mar, el Saló Internacional de Turisme a Catalunya i a la resta de calendari firal nacional i internacional programat per l’oficina de promoció turística de la Diputació de Barcelona conjuntament amb el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.