Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró reconeix demà en un acte institucional la Processó de Divendres Sant com a Patrimoni Cultural de la Ciutat

Escoltar

Mataró reconeix demà en un acte institucional la Processó de Divendres Sant com a Patrimoni Cultural de la Ciutat

El membre del Museu Arxiu de Santa Maria Xavier Alarcón oferirà la conferència “La Setmana Santa i Mataró: pinzellades d’una llarga trajectòria en comú”

Demà, 25 de maig, a les 19 hores, tindrà lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament l’acte acadèmic institucional de reconeixement de la Processó General de Divendres Sant com a Patrimoni Cultural de la Ciutat.


 

L’acte parteix de l’aprovació del reconeixement durant el Ple de març, en el qual es va destacar públicament aquesta processó de Setmana Santa de Mataró com un element singular i de gran valor artístic i estilístic.

 

L’alcalde, Joan Mora, presidirà l’acte, en el qual està previst que hi intervinguin l’instructor de l’expedient i regidor de Cultura de l’Ajuntament, Joaquim Fernàndez, i el membre del Museu Arxiu de Santa Maria Xavier Alarcón, que pronunciarà la conferència “La Setmana Santa i Mataró: pinzellades d’una llarga trajectòria en comú”.

 

Xavier Alarcón és un gran coneixedor de la tasca de la Comissió de Setmana Santa a Mataró i de les confraries i les entitats dedicades a aquesta manifestació religiosocultural.

 

L’acte serà retransmès en directe en streaming a través del web de l’Ajuntament.