Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró reuneix al TecnoCampus els principals experts en solucions tecnològiques aplicades a la salut

Escoltar

Mataró reuneix al TecnoCampus els principals experts en solucions tecnològiques aplicades a la salut

El conseller Boi Ruiz i l'alcalde, Joan Mora, participen en la presentació del Mapa de Tendències en TIC i Salut 2013



La presentació del Mapa de Tendències en TIC i Salut 2013 ha reunit avui al TecnoCampus prop de 500 experts. La trobada s’ha centrat en les solucions que permetran canviar el model d’atenció sanitària, reforçant la prevenció o introduint-hi l’atenció no presencial, que segons els experts anirà guanyant pes de la mà de les noves generacions acostumades ja a les noves tecnologies. La història clínica i social compartida és una de les principals fites en aquesta evolució. 


 

Mataró tindrà un paper protagonista en aquesta transformació a través del Clúster TIC i salut que es presentarà el 2014, i que impulsa el TecnoCampus de la mà de la Fundació TicSalut, que depèn de la Generalitat i que té la seu al TecnoCampus. Aquest clúster reforçarà les solucions d’e-health, connectarà les empreses més innovadores e l’àmbit de la salut i potenciarà l’emprenedoria en aquest sector.

 

En la cloenda de l’acte, l’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha destacat les oportunitats que s’obren en aquest nou escenari de l’atenció sanitària, amb un èmfasi especial en les noves tecnologies i la prevenció, i ha apuntat que els ciutadans les empreses en resultaran beneficiats. “La voluntat del govern de la ciutat és potenciar la col·laboració del sector públic i el privat també en aquest àmbit”, ha apuntat. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha destacat “que Mataró és capital de les TIC aplicades a la salut” gràcies en bona part a la presència de la Fundació TicSalut a la ciutat i el treball conjunt que està duent a terme amb el TecnoCampus.