Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró serà diumenge la capital dels Tres Tombs

Escoltar

Mataró serà diumenge la capital dels Tres Tombs

Durant tot el cap de setmana hi ha activitats per a tots els públicsLa ciutat de Mataró acollirà diumenge la XVI Trobada de al Federació Catalana dels Tres Tombs que reunirà 93 carros i prop de 300 cavalls de 66 pobles de Catalunya, una trobada que es preveu que sigui la més multitudinària de les que s’han celebrat fins ara. La trobada està organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Mataró, la Germandat Antiga de Sant Antoni de Mataró i la Federació Catalana dels Tres Tombs.


 

Els integrants de la comitiva, acompanyats per l’Agrupació Musical del Maresme, faran un recorregut ampliat respecte a l’habitual. La sortida serà a les 11.30 h al Parc Central i continuarà pel Camí de la Geganta, plaça de Granollers, ronda de Leopoldo O’Donnell, Camí del Mig, ronda d’Alfons XII, Camí Ral La Mercè, plaça de Santa Anna, plaça de l’Ajuntament i La Riera. Degut a la gran distància del recorregut, i com és tradició en les trobades nacionals, enlloc de fer els tres tombs característics se’n faran dos. A l’alçada de l’Ajuntament hi haurà la tribuna amb les autoritats i serà el punt on es posarà la llaçada a la bandera per part de les poblacions participants.

 

Està previst que assisteixin a la trobada el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig; el director general d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya, Miquel Molins; la regidora de l’Àrea de Benestar de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella; l’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido; l’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis; l’alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Bernat Graupera; l’alcalde d’Argentona, Ferran Armengol; i el segon tinent d’alcalde i regidor de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Dosrius, Salvador Corbalán.

 

A partir de les 12 h del diumenge es podrà veure en directe la retransmissió dels Tres Tombs a través de la televisió pública m1tv i la web de l’Ajuntament.

 

 

Activitats per a tots els públics

 

Al voltant de la Trobada de carros i cavalls s’ha vestit un programa d’actes diversos per a tota la família. Aquests han començat ja el dia 26 d’abril amb la mostra de dos carruatges antics que al Mataró Parc que es podran veure fins avui 3 de maig i demà dissabte s’instal·laran a la plaça de Santa Anna.Dissabte i diumenge, la plaça de l’Ajuntament acollirà la Fira Mercat de Sant Ponç, la tradicional fira de productes alimentaris elaborats artesanalment, i dissabte les parades de la XVIII Fira de Dibuix i Pintura estaran presents a La Riera, la plaça de Santa Anna i La Rambla.

 

També dissabte els més petits podran provar l’experiència de pujar damunt un ruc a la plaça de les Tereses durant tot el dia. A la tarda del dissabte hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Premià, a les 19.15 h a la plaça de Santa Anna, i la Missa de Sant Antoni a les 20 h a la Parròquia de Sant Josep.

 

La fotografia serà un punt destacat del programa d’activitats de la Trobada mataronina amb un concurs d’instantànies de la festa i la mostra fotogràfica sobre els Tres Tombs que es podrà veure a Can Palauet. La mostra, que s’inaugura avui a les 20 h i es podrà veure durant tot el cap de setmana, ofereix una selecció d’imatges de la col·lecció Ramon Pera, donada recentment a l’Ajuntament, i altres fotografies procedents dels fons Carreras, Gómez i Prims de l’Arxiu Municipal de Mataró.

 

La mostra també incorpora els dibuixos i esbossos d’algunes carrosses, així com l’original del goig en llaor a Sant Antoni Abat. Aquest és l’encàrrec fet per l’Ajuntament de Mataró a Joan Baptista Parés (Parés de Mataró) i que és l’obsequi que es donarà als pobles participants a la trobada el 5 de maig.

 

 

Establiments amb els Tres Tombs

 

Amb motiu de la Trobada dels Tres Tombs, diferents establiments de la ciutat s’afegeixen a la festa. Així, els hotels de Mataró oferiran descomptes especials durant el cap de setmana del 4 al 5 de maig, els restaurants oferiran menús especials i les pastisseries elaboraran la tradicional ferradura de Sant Antoni de pasta de full o massapà.