Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró viu una de les millors actuacions de la colla de Vilafranca a la Diada castellera de Les Santes 2013

Escoltar

Mataró viu una de les millors actuacions de la colla de Vilafranca a la Diada castellera de Les Santes 2013

La plaça de Santa Anna ha estat l’escenari on s’ha descarregat per primera vegada un 9 de 8 amb un sol enxaneta



La Diada castellera de Les Santes 2013 ha comptat aquest any amb tres de les millors colles del país que aixequen castells de gamma extra: els Castellers de Vilafranca, colla fixa de la cita mataronina; els Minyons de Terrassa; i els Capgrossos de Mataró, colla amfitriona. La jornada es preveia com l’actuació castellera de Les Santes més important de les fetes fins ara tenint en compte els objectius que s’havien marcat cada colla i així ha estat, a plaça s’ha pogut viure un moment històric a tocar de les 14 h quan els Castellers de Vilafranca han descarregat per primera vegada un 9 de 8 amb un sol enxaneta.


 

La cita castellera ha començat a la plaça de Santa Anna a les 12 h amb l’entrada d’un pilar de cada colla participant a la diada mataronina. Ha estat la primera vegada que a Mataró i al Maresme han actuat juntes tres colles de gamma extra.

 

A les 12.30 h els Capgrossos han començat l’actuació amb l’objectiu d’aconseguir la Tripleta màgica a casa (el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i un 5 de 8). L’última vegada que la van assolir va ser a finals d’octubre a Girona. El primer castell ha estat un intent desmuntat de 3 de 9 amb folre i li ha seguit un 5 de 8 carregat. Degut a la caiguda d’aquest castell han deixat de banda la Tripleta màgica per a una altra ocasió i han continuat amb un 4 de 8, i un 3 de 8.

 

Els Castellers de Vilafranca han començat l’actuació amb un 3 de 9 amb folre, per continuar a la següent ronda amb la torre de 9 amb folre i manilles (el castell número 150 de gamma extra descarregat per la colla dels verds), i li ha seguit un 9 de 8 amb un sol enxaneta, castell que no s’havia vist mai a plaça. Els de Vilafranca han acabat la jornada amb un pilar de 7 amb folre.

 

Per la seva banda, el primer castell aixecat pels Minyons de Terrassa ha estat un 3 de 9 amb folre, per seguir al llarg de les rondes amb un 4 de 9 amb folre i un 4 de 8 amb agulla. Els Minyons han finalitzat amb un pilar de 7 amb folre.

 

Els de la camisa blava s’han acomiadat de la seva plaça i de la seva diada amb 6 pilars de 4 i 1 de 5 simultanis.



Mataró Ràdio i m1tv han retransmès en directe la jornada castellera. La retransmissió s’ha pogut veure pel canal de la TDT i en streaming per internet a través de www.m1tv.cat i www.lessantes.cat. M1tv ha retransmès la diada juntament amb Penedès TV.

 

Televisió de Catalunya transmetrà avui a les 18.00 h un programa especial de “Quarts de Nou”, dedicat a l’actualitat castellera, de la Diada de Les Santes. 

 

 

La Coixinera i Els Catarres

 

Com a novetat d’aquest any, la Colla Castellera Capgrossos ha organitzat una tarda musical a la mateixa plaça de Santa Anna.

 

A les 19 h començarà un concert en el qual faran sentir les seves veus els maresmencs La Coixinera i Els Catarres. La Coixinera presentarà el seu nou disc “Transformacions” i el grup de pop-folk català Els Catarres farà sonar també el seu últim disc: “Postals”.