Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 1.100 persones visiten l’Ajuntament durant la jornada de portes obertes

Escoltar

Més de 1.100 persones visiten l’Ajuntament durant la jornada de portes obertes

Càrrecs electes municipals guien la descoberta de les dependències més nobles, que són visitables amb motiu de la Diada de Sant Jordi



La jornada de portes obertes de l’Ajuntament ha comptat enguany amb la participació de 629 persones han tingut ocasió de recòrrer les dependències de la Casa Gran guiats per algun dels electes municipals. En realitat, passen de 1.100 persones les que hauran traspassat la porta principal de l’edifici consistorial durant el dia d’avui, ja que a aquells que s’apunten a les visites guiades s’hi sumen els més de 500 escolars i curiosos que han entrat per veure els Gegants i Capgrossos que són aquests dies al vestíbul de la planta baixa.


 

La majoria dels que han assistit a la jornada de portes obertes, que s'ha celebrat entre les 10 i les 18 hores, han estat estudiants de la ciutat, però també s’hi han apuntat membres d’entitats, veïns i alguns visitants d’altres localitats del Maresme.

 

La visita guiada transcorre per les dependències de la primera planta de l’edifici consistorial, on es pot veure el Saló de Sessions, on destaca el sostre enteixinat obra de l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch; la Sala dels Lleons, on hi ha un quadre de grans dimensions de 1884 propietat del Museu del Prado, o la Galeria dels mataronins il·lustres, on hi ha penjats els quadres de destacades personalitats de la ciutat. Els visitants també s’entretenen al vestíbul de la primera planta, on es narra pictòricament la història de la ciutat des de la Iluro romana.

 

Tant l’alcalde, Joan Mora, com diversos regidors de l’Ajuntament han estat els encarregats de satisfer la curiositat dels visitants, responent a les preguntes que feien i explicant algunes de les anècdotes que amaguen les dependències municipals més nobles.

 

Els visitants també han pogut aprofitar per veure de prop els Gegants i Capgrossos de Mataró, que estan instal·lats al vestíbul de la planta baixa, a l’espera de la seva participació en la trobada de gegants, gegantes i nans de Mataró, que comença avui a les 19 hores. La Família Robafaves i la resta de figures tornaran després a estar exposades a l’Ajuntament fins al proper dia 30.