Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 16.000 visites en el primer mes de la Biblioteca Antoni Comas

Escoltar

Més de 16.000 visites en el primer mes de la Biblioteca Antoni Comas

El nou equipament ha acollit també 24 activitats diferents



La Biblioteca Antoni Comas, que es va inaugurar el 3 de febrer i va entrar en ple funcionament l’endemà, ha rebut durant el primer mes (22 dies de servei) 16.292 visites i s’han fet 1.343 nous carnets. El total d’usuaris inscrits a la biblioteca sumen ja 1.455. S’han realitzat al llarg d’aquests dies 7.919 transaccions de préstec.


 

Ja des del primer mes la biblioteca ha acollit diferents activitats com hores del conte, conferències, presentacions de llibres i actes literaris i musicals. S’han fet 24 activitats que han aplegat 1.455 assistents. Cal destacar les hores del conte, una activitat ja habitual a la Biblioteca Pompeu Fabra, que en les tres sessions que s’han fet a al nou equipament han vist 882 assistents.

 

Per conèixer l’edifici de la nova biblioteca i els serveis que ofereix s’han realitzat 19 visites organitzades per a escolars i altres col·lectius amb 447 participants.

 

Una de les novetats de la Biblioteca Antoni Comas és que ofereix en nou servei d’autopréstec de documents a través de radiofreqüència i identificació (RFID). La tecnologia RFID permet identificar els documents perquè els usuaris puguin ser més autònoms i fer de forma ràpida i senzilla les transaccions de préstec. Amb aquest nou servei l’usuari pot endur-se documents en préstec i retornar-los, consultar l’estat del seu compte, renovar els préstecs i recollir les seves reserves de documents directament a la prestatgeria de reserves.

 

Amb l’entrada en funcionament de la Biblioteca Antoni Comas s’ha creat la Xarxa de Biblioteques de Mataró, formada també per la Biblioteca Pompeu Fabra. La informació d’aquesta nova Xarxa està present a les xarxes socials tant en el facebook (http://www.facebook.com/bibliotequesdemataro) com en el blog de les biblioteques de Mataró (http://www.bibliotequesdemataro.blogspot.com.es).

 

Durant el mes d’abril la Xarxa de Biblioteques de Mataró posarà en funcionament dos nous cicles: L’Hora del conte en anglès (a les dues biblioteques) i tertúlia literària en italià (a la Pompeu Fabra).