Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pol Codina és l’autor del cartell de Les Santes 2013

Escoltar

Pol Codina és l’autor del cartell de Les Santes 2013

S’ha donat a conèixer avui al Plenari de la Comissió de Santes



El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, ha presentat aquest vespre en el marc del Plenari de la Comissió de Santes el cartell de Les Santes 2013 i el fotògraf que aquest any farà el seguiment fotogràfic de la festa. El cartell el signa l’escultor i forjador Pol Codina i el fotògraf escollit ha estat Quim Puig. Ambdós han estat proposats per la Comissió d’imatge de la Festa Major de Mataró.


 

La presentació l’ha retransmès en directe m1tv i també s’ha pogut veure a través del web de l’Ajuntament.

 

 

Un cartell amb relleu

 

El cartell proposat per Pol Codina és un baix relleu amb metall sobre un llenç pigmentat amb acrílic i olis. Treballant amb diferents tècniques ha aconseguit donar forma i volum a cada una de les peces que hi apareixen i que ha pintat amb colors vius per donar el punt alegre i divertit que té la festa.

 

Codina ha volgut fer un cartell proper i càlid, sense complicacions conceptuals per als més petits i recordant que enguany fa 20 anys del cartell de l’artista Parés de Mataró en el que hi apareixien totes les figures.

 

Així, en el cartell s’hi pot veure les Diablesses, la Momerota, la Momeroteta, el Drac, el Dragalió, la Família Robafaves i els Nans tots acompanyats per les seves colles i a més la Colla Castellera Capgrossos, l’Agrupació Musical del Maresme i la gent que es mou i viu la festa. En la paraula Santes l’autor ha destacat la ‘T’ pintant-la de vermell sobre fons blavós fent referència a la bandera de Mataró i evocant alhora els orígens cristians de les patrones de la ciutat i de part del ritual festiu.

 

 

Biografia de Pol Codina

 

Va néixer a Mataró l’any 1983. Viu i treballa a Mataró.

 

Va realitzar el Batxillerat artístic a l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, i va cursar el Grau superior en Disseny Industrial a l’Escola d’Art i Disseny La Massana de Barcelona. Seguidament es va iniciar en l’aprenentatge del treball de la forja artística al taller familiar Serralleria March de Mataró. Des d’aleshores ha basat la seva creació artística en la recerca del llenguatge plàstic a partir del treball amb el ferro i altres metalls.

 

El 2004 va realitzar la seva primera intervenció escultòrica a l’Arcàdia Cafè Cultural titulada “Espines”. Com a exposicions individuals destaquen “Profunditats” a l’espai enBlanc de Mataró (2008), “Pol Codina 05-09” al Museu Monjo de Vilassar de Mar i a la Casa Gòtica d’Argentona (2010).

 

També ha participat en nombroses exposicions col·lectives, entre les quals destaquen “Noves adquisicions del fons d’art: Mataró 2006-2009” a Can Palauet (2010), “Punt de partida” a Ca l’Arenas Centre d’Art del Museu de Mataró (2009) amb la seva peça “Gràvida”. Com a membre del Dimarts del Llimoner ha exposat a Can Tenas de Canet de Mar les peces “La columna, Escórpora i Medusa en moviment”, entre d’altres.

 

Ha realitzat intervencions escultòriques a la seu de l’empresa Procter&Gamble amb “Medusa” i “Peix” (2008) i a l’estand de Triticum a la Fira Alimentària de Barcelona amb “Espiga i blat” (2008).Conjuntament amb el seu pare, Rafel Codina March realitzen per a la nova seu de l’antiga Caixa Laietana “El peix del Maresme” (2006-2007).

 

Ha participat continuadament a les exposicions de la Mostra Col·lectiva de Sant Lluc i a les d’Art al carrer de Sant Pere Més Alt, destacant-ne la seva creació en viu de la peça “Instrument de vent” en homenatge a l’artista Pepe Novellas de l’edició del 2009.

 

 

El fotògraf de Les Santes: Quim Puig

 

Quim Puig farà el seguiment de la Festa Major d’enguany per a l’any vinent mostrar el seu treball en una exposició.

 

Puig, nascut a Tordera el 1975 i resident a Mataró des dels 2 anys, va cursar un Grau superior d’Imatge i So i amplia els seus coneixements fotogràfics a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

 

Va començar fent col·laboracions en publicacions locals com el Crònica de Mataró, Capgròs i Tribuna del Maresme, s’introdueix en el fotoperiodisme a nivell professional treballant per la diari El Punt i els seus productes, El 9, Presència, L’econòmic a més de col·laboracions amb els altres mitjans de comunicació des del 2001.

 

El 2009 va rebre l’encàrrec de l’Editorial Arola de fotografiar la Festa Major de Mataró per a un llibre de la col·lecció Post Festum que es va publicar el 2010.