Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ramon Reixach pren possessió com a regidor i assumeix les competències d’Administració i Atenció Ciutadana

Escoltar

Ramon Reixach pren possessió com a regidor i assumeix les competències d’Administració i Atenció Ciutadana

És Doctor en Història i Llicenciat en Economia i ha guanyat tres vegades el Premi IluroRamon Reixach i Puig (Mataró, 1971) ha pres possessió com a regidor de la Corporació en un Ple extraordinari celebrat aquest matí i assumeix les competències d’Administració i Atenció Ciutadana, que fins el mes passat havien estat a mans de la regidora Carolina Soler.Després de la sessió plenària, l’alcalde, Joan Mora, ha signat el decret de delegació de competències, que inclouen Secretaria General, Direcció Serveis Econòmics, Estudis i Planificació Estratègica, Compres i Contractacions, Recursos Humans, Serveis de Sistemes d’Informació i Telecomunicacions, Atenció Ciutadana. L’alcalde també ha signat els corresponents decrets perquè sigui membre de la Junta de Govern Local i president de la Mesa de contractació.


 

Reixach és Doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (2007) i Llicenciat en Economia  per la Universitat de Barcelona (1995). A més té un Màster en Iniciació a la Recerca en Història Comparada, Social, Política i Cultura i un Diploma d’Estudis Avançats en Història Contemporània.

 

Des del 2007 ha sigut professor d’Economia; Economia i Organització d’Empreses; i Història al Grup d’Escoles de Mataró (GEM).

 

La seva vocació per la investigació en la història local l’ha portat a guanyar el Premi Iluro, atorgat per la Fundació Caixa Laietana, en tres ocasions (2005, 2007 i 2009). També és coneguda la seva trajectòria com a membre de l’equip del Museu Arxiu de Santa Maria i com a president de l’Associació Jaume Isern d’Amics de l’Orgue de Mataró, que promou la seva restauració.

 

Ha publicat diversos llibres, entre els quals destaca la biografia de l’alcalde “Ciutadà Mora” i els realitzats sobre el catolicisme social i la política liberal catòlica a Mataró.

També és autor de molts articles d’investigació històrica inclosos al Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes i també de divulgació de la història de Mataró a través de la seva col·laboració amb la desapareguda revista Mataró Report.