Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TecnoCampus col·labora amb Guifi.net per estendre la xarxa sense fils a Mataró i el Maresme

Escoltar

TecnoCampus col·labora amb Guifi.net per estendre la xarxa sense fils a Mataró i el Maresme



El president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, i el de la fundació Guifi.net, Ramon Roca, van signar ahir un conveni per estendre la xarxa troncal d'aquest operador a Mataró, el Maresme, el Vallès Oriental i Barcelona. El TecnoCampus donarà suport a Guifi.net oferint els espais que siguin necessaris per a la instal·lació de l’equipament de la xarxa.


La Fundació Guifi.net és una entitat sense ànim de lucre que promou la construcció d'una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral en la qual qualsevol participant és lliure d'utilitzar-la i difondre'n el seu funcionament.

 

La xarxa actual a Mataró

 

A Mataró, fa més de 10 anys es va crear MataróSenseFils (MSF), a partir d’un grup de gent amb afinitat cap a les comunicacions sense fils. Posteriorment, amb la creació de la Fundació Guifi.net, MataróSenseFils va passar a ser la Secció Local de Guifi.net.

 

En aquests anys, la xarxa sense fils de la ciutat s’ha anat estenent, i té a dia d’avui 105 nodes actius (que equival a 100 llars o famílies), i més de 100 en procés de projecció i/o construcció.

Entre les actuacions més destacables, es destaca des de Guifi.net, hi ha la dotació de cobertura a la zona de “Les Cinc Sènies” de Mataró, que no disposava de possibilitat de connexió a internet, ja que cap operadora hi donava cobertura. Mitjançant enllaços sense fils, ara disposen d’una connexió de banda ampla.