Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una vintena de restaurants participen fins al 30 d’abril a les XVI Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró

Escoltar

Una vintena de restaurants participen fins al 30 d’abril a les XVI Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró

Presència mataronina també a les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol

El Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme ha presentat aquest migdia les XVI Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró, que tenen lloc des d’avui 14 de març i fins al 30 d’abril i estan organitzades amb la col·laboració de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.

 

L’acte ha servit també per presentar les Jornades Gastronòmiques del Pèsol del Maresme, que es desenvolupen en les mateixes dates, del 14 de març al 30 d’abril, i que s’encarrega de difondre el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, del Consell Comarcal.

 

A l’acte, que ha tingut lloc a l’Escola de Restauració i Cambreria, han intervingut el regidor de Promoció Econòmica de Mataró, Miquel Rey, el president del Gremi d’Hostaleria, Josep Navarro, i el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Jaume Borrell.

 

 

Les Jornades del Plat de Mataró

 

En les jornades del Plat de Mataró (pèsols amb sípia i patates) hi participen els restaurants mataronins Ca l’Oliva, Caminetto, Can Bruguera, Can Manolo, Can Rosendo, La Girella, Iluro, La Morera, La Nova Rosaleda, La Piscina, La Troka, Mundial, Nuus, Sangiovese. També La Teca Plats Cuinats i el restaurant Sant Jaume d’Argentona, Cals Frares de Cabrera de Mar, Marola i Voramar de Caldes d’Estrac, Pins Mar de Sant Andreu de Llavaneres i El Racó de Can Feliu de Vilassar de Dalt.

 

El diumenge 7 d’abril a les 12h a la plaça de Santa Anna tindrà lloc el III Tastet Popular del Plat de Mataró a càrrec dels alumnes de l’Escola de Restauració del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme.

 

 

Les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol del Maresme

 

El president del Consorci Costa del Maresme ha presentat l’opuscle d’aquestes jornades, on surten referenciats tant els productors de pèsol de la comarca com les activitats de caràcter popular que organitzen alguns dels municipis participants. Destaca la 14a Festa del Pèsol de Sant Andreu de Llavaneres, que tindrà lloc el 19 al 21 d’abril.

 

El llibret conté també receptes realitzades amb aquest producte i una relació dels restaurants participants. Enguany hi participen 105 restaurants i altres establiments de restauració (menjars cuinats, pastisseries) de 18 municipis de la comarca, entre ells 18 establiments mataronins. En concret, els municipis participants són: Caldes d’Estrac, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.