Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Aprofita l’estiu a Mataró” proposa activitats educatives i d’oci per a infants i joves

Escoltar

“Aprofita l’estiu a Mataró” proposa activitats educatives i d’oci per a infants i joves

Hi ha casals, teatre, circ, natació, robòtica i cursos i tallers de diferents matèries

L’estiu es presenta com una oportunitat per gaudir i aprendre fent activitats que no es poden fer durant l’any, en aquest sentit l’Ajuntament ha reunit en el fulletó “Aprofita l’estiu a Mataró” l’oferta en casals d’estiu, teatre, piscina, robòtica i tallers per a infants i joves organitzades per l’Ajuntament, diferents entitats o el TecnoCampus Mataró-Maresme.


 

Casals d’estiu i Tres Roques

 

Pel que fa als casals d’estiu, s’han ofertat 19 casals, 13 organitzats per les AMPA de les escoles i la resta per esplais i associacions infantils. En total s’han posat a disposició 1.800 places de les quals se n'han cobert 1.358. Atès que 3 casals no han tingut suficient demanda s’han hagut d’anul·lar: escola Tomàs Viñas, Agrupament Escolta Arrels i Espiralitza’t i el de l’escola Germanes Bertomeu s’està pendent de decidir si s’obrirà o no.

 

Els casals tindran lloc del 25 de juny al 23 o 25 de juliol (també hi ha les opcions de fer només una quinzena o per setmanes). El preu oscil·la entre els 125 i els 180 € i inclou totes les activitats excepte els serveis complementaris de permanències i menjador.

 

El Centre de Formació Permanent Tres Roques proposa per a l’estiu cursos i tallers per a joves de 10 a 15 anys. S’han inscrit 54 persones.

 

Del 25 de juny al 4 de juliol ha organitzat 6 tallers: Fotografia i retoc digital, Experiments científics, Avui cuino jo, Noves tecnologies, Performance i dansa al carrer i Tots a la cuina!; i per a la setmana del 7 a l’11 de juliol ha programat 6 tallers: Postres d’estiu, Fotografia i xarxes socials, Descobrim la terra i els altres planetes, Balls urbans i contemporanis, Noves tecnologies i Taller d’aprenent de mag.

 

Les activitats de Tres Roques Joves les organitza la Direcció d’Ensenyament i els casals d’estiu en reben el seu suport.

 

 

Cursos formatius i activitats als Espais Joves

 

El Servei de Família és l’encarregat de la programació d’estiu de la Xarxa d’Espais Joves i dels cursos de formació en el lleure que fins ara compten amb 210 joves inscrits en total.

 

La Xarxa d’Espais Joves és un servei adreçat als joves del territori d’entre 12 i 25 anys des del que s’ofereix activitats en diferents àmbits com el lleure, la cultura, la salut, la informació, la formació, el treball i/o la participació amb l’objectiu de promoure el seu desenvolupament personal integral tot realitzant una tasca d’intervenció socioeducativa.

 

Fins ara s’han inscrit en aquest programa 130 joves distribuïts de la següent manera: EJ Boet, 15; EJ Cerdanyola, 50; EJ Rocafonda, 40; i EJ Llàntia, 25. Durant tot el mes de juny encara s’hi poden inscriure. L’any passat hi van participar 114 joves.

 

Quant als cursos de formació en el lleure, s’han organitzat 5 cursos diferents (3 més que l’any passat) amb la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés, Escola Lliure el Sol i l’Escola de Formació 9OciHum.

 

Estan inscrits als cursos 80 joves: 2 cursos de premonitors (matí o tarda), 37 inscrits; Iniciació Tècnica d’Esport (CIATE), 13; monitors de lleure, 23; directors de lleure, 7. Queden per cobrir 38 places.

 

 

Aula de Teatre

 

L’Aula de Teatre ha preparat per a l’estiu, del 25 de juny al 22 de juliol, 3 cursos per a nens i joves amb 54 places en total, de les quals se n’han cobert 38.

 

Així, la Direcció de Cultura ha programat: Teatre en anglès (12 inscrits): per a nens entre 7 i 12 anys; Tastet de circ (12 inscrits): per a nens entre 7 i 11 anys i Tastet de circ per a joves (14 inscrits): per a joves entre 12 i 16 anys.

 

 

Cursets de natació

 

La Piscina Municipal, gestionada per la Direcció d’Esports, cada any organitza cursets intensius infantils de natació de dos nivells d’aprenentatge: iniciació i perfeccionament en diferents horaris de matí o tarda. Aquest any n’ha programat 9 amb una oferta de places de 276 de les quals se n’han ocupat fins ara 224.

 

Els cursets van adreçats a infants d’entre 3 i 12 anys, començaran el 25 de juny i finalitzaran el 24 de juliol.

 

Per la seva banda, el Centre Municipal d’Esports El Sorrall ha posat a la disposició dels usuaris 8 cursets de nivells diferents que van adreçats a nadons (de 4 a 24 mesos) fins a nens de 12 anys. Els cursos es faran del 30 de juny al 25 de juliol.

 

Les places ofertades arriben a les 150 i fins ara s’han inscrit 77 persones.

 

 

Estiu al TecnoCampus

 

El TecnoCampus proposa a partir del 30 de juny un ampli programa d’activitats formatives, lúdiques i culturals adreçades a tot tipus de públic. En l’àmbit formatiu, s’organitzen cursos de les temàtiques que són pròpies del TecnoCampus: la salut, les noves tecnologies, l’audiovisual o la gestió empresarial, entre d’altres.

 

Dins de l’Estiu al TecnoCampus, la “Universitat d’Estiu del Mar” és el marc on es programen les conferències de mar i ultramar coorganitzades amb l’Associació Bricbarca, cursos especialitzats com el de Patró d’Embarcació a Motor i Vela i el d’organització de travessies i entrenament en aigües obertes i tota una oferta de tastets de mar i activitats nàutiques que permetran acostar els participants al mar.

 

Per als joves de 13 a 17 anys s’ofereixen els Campus Xnergic en Robòtica i Programació de videojocs i com a novetat d’aquest estiu un nou Campus de Drones per a majors de 16 anys. Fins ara hi ha inscrites 44 persones a la Programació de videojocs, 20 a Robòtica i 10 al Campus de Drones.

 

Una altra novetat és que els cursos programats formen part de la Guia de cursos d’estiu de la Xarxa Vives d’Universitats i permeten obtenir reconeixement de crèdits ECTS i LRU.