Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró inicia els treballs de restitució de la porta principal del parc Central

Escoltar

Aigües de Mataró inicia els treballs de restitució de la porta principal del parc Central



Aigües de Mataró va començar la setmana passada els treballs de restitució de la portalada del parc Central, l’accés principal a aquest espai públic des de la plaça d’Espanya.

 

El passat 23 de desembre el terreny que suportava la porta va cedir a causa d’un esfondrament. L’incident no va provocar danys personals, però des de llavors l’accés al parc per aquest indret està tancat.

 

La porta està declarada juntament amb la tanca un Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). L’esvoranc va fer que un dels pilars de la portalada es descalcés i que s’enfonsés part del conjunt d’aquest element arquitectònic uns 3 metres. Es tracta d’una porta de ferro amb uns pilars d’obra vista i pedra artificial construïda entre 1929 i 1933 pels arquitectes Miquel Brullet i Lluís Gallifa i que està inclosa en el Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de Mataró amb un nivell de protecció C.

 

 

Descripció dels treballs

 


Els treballs de recuperació consisteixen a refer els dos pilars centrals amb els elements originals recuperats i tornar-los a construir seguint fidelment tant el procés constructiu com els materials. Per portar a cap aquesta intervenció s’ha adjudicat l’obra a l’empresa Vialitat i Serveis, SL per un import de 19.359,54 € (IVA inclòs).

 

El treball de serralleria de la porta, consistent en el desmuntat i recuperació de tots els elements malmesos així com la substitució d’aquells que calgui seguint el disseny original, ha estat adjudicat a Construccions Metàl·liques Cañellas, SL per un import de 28.797,62 € (IVA inclòs).


 

L’obra està dirigida pels tècnics del Servei d’Equipaments Municipals de l’Ajuntament. L’actuació té una durada prevista de 4 setmanes.