Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró promou passar la factura de paper a digital per destinar l’estalvi a finalitats socials

Escoltar

Aigües de Mataró promou passar la factura de paper a digital per destinar l’estalvi a finalitats socials

Les factures digitals comportaran una reducció de la despesa que servirà per ampliar el fons social destinat a les famílies més desafavorides

El president d’Aigües de Mataró, SA, Miquel Rey, ha presentat aquest migdia la campanya que la societat municipal ha posat en marxa per difondre entre els seus abonats la factura digital de l’aigua i el clavegueram. L’estalvi econòmic que representi per a la companyia deixar d’emetre i enviar factures en paper anirà destinat a fins socials, a la vegada que s’aconsegueix també un benefici mediambiental.

 

En concret, l’estalvi permetrà augmentar el fons social que Aigües de Mataró destina des de juny de 2012 a subvencionar la factura d’aigua i clavegueram a les famílies de la ciutat més desafavorides i perjudicades per la crisi.

 

El 2013, el fons social d’Aigües de Mataró va subvencionar 977 factures de prop de 700 unitats familiars, per un import global de 51.350 €. El romanent del fons que estava previst l’any passat (60.000 €) es gastarà al 2014, junt amb la partida de 60.000 € que també s’han pressupostat enguany. A més, s’hi afegirà l’estalvi per les factures que es deixin de fer en paper. Aigües de Mataró emet cada any 345.000 factures, i es calcula que cadascuna té un cost de 0,28 €.

 

Els ajuts del fons social són gestionats per Serveis Socials de l’Ajuntament. Per decidir quines famílies s’hi poden acollir i de quina manera s’atorguen els ajuts s’apliquen els criteris fixats al Reglament municipal de prestacions econòmiques d’urgència social, que va entrar en vigor al gener passat. Com a criteri general se subvencionen factures d’import no superior a 200 €/anuals, excepte en casos molt excepcionals i justificats.

 

 

La campanya

 

Aigües de Mataró informarà tots els seus abonats sobre la campanya i demanarà la seva implicació mitjançant el missatge “Si et canvies a la factura digital faràs créixer l’ajuda social” que estarà imprès al dors de les factures en paper que es distribuiran a partir del proper mes de febrer.

 

Així mateix, la campanya inclou l’edició de banderoles de mà amb el mateix missatge, i estan previstos anuncis en Mataró Ràdio i m1tv, i la presència de la campanya a la propera edició de la Fira de l’Arbre i la Natura de Mataró (8 i 9 de febrer), mitjançant un estand d’Aigües de Mataró.

 

Tant des del web www.cadagotaajuda.cat com des del portal corporatiu de la companyia, www.aiguesmataro.cat, els abonats poden sol·licitar el canvi a la factura digital. El personal d’atenció al client a la seu d’Aigües de Mataró també informarà i ajudarà els abonats que desitgin realitzar el canvi.

 

 

El compromís social com a valor

 

La campanya s’inclou dins dels objectius del projecte de ciutat “Mataró, ciutat de valors”, que destina el mes de gener al valor del compromís. Precisament, Aigües de Mataró vol deixar palès amb aquesta iniciativa el compromís social i mediambiental de la companyia amb la ciutat.