Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Álvaro Bultó i l’empresa Ultramagic rebran un reconeixement durant la Festa al Cel

Escoltar

Álvaro Bultó i l’empresa Ultramagic rebran un reconeixement durant la Festa al Cel

L’Ajuntament de Mataró atorgarà els Premis a la Promoció del Sector Aeronàutic









 




Álvaro Bultó, a títol pòstum, i l’empresa Ultramagic, fabricant de globus aerostàtics d’Igualada, són els guardonats d’enguany dels premis Cristòfol Juandó i Josep Canudas, que reconeixen les persones i entitats que destaquen per la seva tasca de divulgació aeronàutica. Els premis es lliuraran en el marc de la Festa al Cel, el festival aeri més antic i important d’Espanya, que tindrà lloc a Mataró el diumenge 28 de setembre.

 

Álvaro Bultó Sagnier (1962-2013), conegut paracaigudista, presentador de tv i aventurer, va participar en nombroses ocasions a la Festa al Cel com a membre del “Proyecto Alas” realitzant el vol amb vestit d’ales. L’Álvaro i els seus companys Santi Corella, Toni López i Armando del Rey van ser els pioners d’aquest tipus de vol. El vídeo de presentació de la Festa al Cel d’enguany fa precisament un record per a aquest polifacètic esportista.

 

L’empresa igualadina Ultramagic és el segon fabricant de globus aerostàtics del món, i únic a tot Espanya. Ultramagic fabrica entre 80 i 120 globus anuals, el 80% dels quals es destina a l’exportació.

 

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, lliurarà aquests premis el diumenge 28 de setembre just després de l’exhibició aèria.

 

Els premi Cristòfol Juandó reconeix persones, empreses, o institucions que han destacat en el sector aeroespacial, com ara l’empresa Ultramagic; i el premi Josep Canudas homenatja a les persones i entitats que realitzen una important tasca de divulgació de l’aeronàutica. Els premis es van crear l’any 1998 i s’han atorgat sempre en el marc d’aquest festival aeri. Els guardons són sempre un record de Cristòfol Juandó Rafecas (1848-1917), aviador pioner de Vilanova i el Geltrú, i Josep Canudas i Busquets (Barcelona, 1898 - Suïssa, 1975), també pilot i un dels principals propagadors de l'aviació a Catalunya.

 

La Festa al Cel 2014 se celebrarà a Mataró el 28 de setembre entre les 11 del matí a les 3 de la tarda, amb la participació de les principals patrulles i pilots acrobàtics nacionals i internacionals.