Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avui la Nit de focs i el Sarau amb Mägo de Oz, LEDS i Ebri Knight

Escoltar

Avui la Nit de focs i el Sarau amb Mägo de Oz, LEDS i Ebri Knight

I sardanes amb les cobles La Principal de la Bisbal i Mediterrània

El 27 de juliol és la Nit de focs i Sarau. Aquest any s’ha apostat per un gran concert gratuït al Port de Mataró amb el grup Mägo de Oz sobre l’escenari. Durant la nit, voltaran pel passeig Marítim els Cavalls de Menorca i sonarà la música dels mataronins LEDS i Ebri Knight. I com no, a la plaça de Santa Anna hi haurà sardanes i xindriada.


 

Després de l’últim petard d’alerta, començarà el Castell de focs a les 23 h. Com ja és tradicional dels últims anys, serà la Pirotecnia Tomás la que crearà l’espectacle de llum i color, un dels actes més multitudinaris i esperats de Les Santes.

 

I ja després del Glòria a Les Santes! cremant i la traca final que deixa a tots amb la boca oberta i un esglai al cor, arriba la música per acabar la nit: comença el Sarau. La música del Sarau estarà acompanyada dels Cavalls de Menorca, enormes titelles de cavall que recreen la festa popular menorquina que ja es van poder veure a l’Espai Familiar del Nou Parc Central el passat divendres 25 de juliol.

 

Al passeig del Callo s’hi sentirà el grup mataroní LEDS, nascut el 2008, que presentarà el seu últim disc “Agafa’t fort” i al mateix escenari quan acabin els mataronins hi pujaran Ebri Knight, el grup folk-rock hooligan en català del Maresme, segons la seva pròpia definició.

 

I al Port, com a nou emplaçament, es podrà gaudir d’un dels concerts més esperats de Les Santes 2014: Mägo de Oz, que farà sonar el seu últim disc “Hechizos, pócimas y brujería”. El grup madrileny amb estils com el hard rock, mètal i celta ofereix lletres i temàtiques amb elements de fantasia, màgia i misticisme combinats amb traços històrics i literaris. El concert està patrocinat pel Port de Mataró.

 

Una vegada finalitzats els focs, els amants de la dansa tradicional catalana tenen la seva cita a la plaça de Santa Anna, on podran escoltar i ballar sardanes interpretades per les cobles La Principal del Llobregat i Mediterrània. I res millor que acompanyar-les amb un bon tall refrescant de xíndria. Aquest any està previst oferir-ne 1.200 kg.