Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Deu colles castelleres d’arreu de Catalunya es congreguen a Mataró a la 1a Diada dels valors dels castells

Escoltar

Deu colles castelleres d’arreu de Catalunya es congreguen a Mataró a la 1a Diada dels valors dels castellsMataró acull dissabte 31 de maig, a les 18.30 h, la primera ‘Diada dels Valors dels Castells’. Deu colles castelleres arribades d’arreu de Catalunya es reuneixen a la capital del Maresme per mostrar tots els valors que representa aquesta tradició catalana. La trobada està prevista al Pati del Cafè Nou, però en cas de pluja es traslladarà a la pista poliesportiva "La Gàbia" del Centre Catòlic de Mataró (La Riera, 110-120).


 

Els Castellers de l’Alt Maresme, els Castellers de Santa Coloma, la Colla Castellera de Castellar del Vallès, la Colla Jove de Vilafranca, els Minyons de l’Arborç, els Salats de Súria, els Torraires de Montblanc, els Xics de Granollers, els Xiquets d’Alcover i els Capgrossos de Mataró, en qualitat d’amfitrions, demostraran que darrera de cada construcció hi ha esforç, compromís, seny, cooperació, confiança i molt treball en equip.

 

A més, aquesta peculiar diada té dos presentadors especials, el periodista Espartac Peran i el periodista especialista en món casteller Xavier Brotons, els quals a part dels valors relacionats amb la tècnica també destacaran altres valors socials associats al fet casteller com: la identitat, la tradició, la història o la solidaritat.

 

Tota una riquesa de valors que la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ja va deixar palesa l’any 2012 en el document “Els valors socials social del fet casteller” però que mai fins ara s’havien explicat en una plaça i que la capital del Maresme aquest any ha decidit fer-ho en el marc del projecte “Mataró, ciutat de valors”.

 

Durant aquest 2014 la capital del Maresme treballa cada mes un valor diferent (el compromís, l’alteritat, l’esforç, la justícia, la sostenibilitat, el civisme, la cooperació, l’acollida, la identitat, l’experiència, la iniciativa i la il·lusió). I cada valor esdevé lema de reflexió comunitari de totes les institucions, centres educatius i entitats (socials, polítiques, esportives, educatives assistencials...) de la ciutat.

 

 

Més cites castelleres

 

Aquesta no és l’única cita relacionada amb el món dels castells que presenta la ciutat aquesta setmana. Dijous, 29 de maig, entre les 15 a les 18 h, va tenir lloc La Macrodiada castellera universitària a la plaça del TecnoCampus. 

 

A més,  diumenge 1 de juny, a les 12 h, a la plaça de Santa Anna hi ha la primera cita de la temporada de la colla castellera Capgrossos, que compleix 18 anys i ho celebra amb una actuació juntament amb els Castellers de Sabadell i els Marrecs de Salt.