Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dilluns entra en funcionament el nou CAP de la Ronda Prim

Escoltar

Dilluns entra en funcionament el nou CAP de la Ronda Prim

Demà dimecres 12 de novembre s’hi fa una jornada de portes obertes



El proper dilluns 17 de novembre entra en funcionament el Centre d’Atenció Primària (CAP) Ronda Prim, situat a la ronda Prim, número 35, de Mataró. El nou centre, gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), és un equipament multiservei que dóna resposta integral en atenció primària i en atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR). La inversió total per part de la Generalitat de Catalunya ha estat de 7.401.541 €.




D’aquesta manera, culmina un procés de reforma liderat pel Servei Català de la Salut (CatSalut) que es va iniciar el 2011, quan l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Mataró 7 i l’ASSIR Mataró es van traslladar provisionalment a una planta del CAP El Maresme (Camí del Mig, 36) i a l’edifici del CAP La Llàntia (Carrer Verge de Guadalupe, 2), perquè es pogués enderrocar l’antic edifici del CAP Ronda Prim (de la dècada dels cinquanta) i construir el nou edifici que ara comença a funcionar.

 

Tothom que vulgui conèixer les característiques del nou centre està convidat a la jornada de portes obertes de demà, 12 de novembre, de 10 a 13 hores.

 

L’edifici ocupa una de les illes del barri de l’Eixample, té una estructura en forma de U i s’adapta a les altures de les edificacions veïnes. Els sistemes constructius de l’edifici s’adapten a les noves tecnologies i tenen en compte la màxima sostenibilitat i estalvi energètic.

 

El nou CAP Ronda Prim compta amb noves instal·lacions per als professionals i usuaris, que disposaran de més confort i seguretat. A més, la ubicació en un mateix espai de diferents serveis d’atenció a la salut permet optimitzar els recursos i millorar la col·laboració entre els professionals, de manera que s’ofereix un millor servei als ciutadans.

 

El nou centre donarà servei als usuaris del CAP La Riera, que es tancarà, així com als usuaris de l’antic CAP Ronda Prim que s’han haugut de desplaçar fins al CAP El Maresme mentre han durat les obres.

 

El telèfon 061 CatSalut Respon, que funciona les 24 hores al dia, els 365 dies de l’any, ajuda en qualsevol demanda d’informació sobre salut, malalties i serveis sanitaris.