Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dissabte s’inaugura la Ruta Mataró 1714 a les 17.14 h

Escoltar

Dissabte s’inaugura la Ruta Mataró 1714 a les 17.14 h

La visita guiada permetrà descobrir com es va viure aquest moment històricMataró continua commemorant el Tricentenari (1714-2014) amb diferents activitats i aquest dissabte estrena la Ruta Mataró 1714. La ruta proposa un recorregut pels espais més significatius de l’època ubicats al centre de la ciutat que permetrà al visitant conèixer la història dels fets ocorreguts durant el conflicte armat. Aquest itinerari guiat descriu el període que abasta des del segle XVII fins a mitjan segle XVIII. La primera visita es farà aquest dissabte 14 de juny a les 17.14 h.


L’itinerari de la ruta comprèn 14 punts. Començarà a la plaça de Santa Maria on es visitarà el Portal de la Capella del Sagrament i acabarà de nou en aquesta plaça després de recórrer: el Fossar Xic; carrer de la Beata Maria; carrer de Sant Simó / carrer de Narcís Feliu de la Penya; plaça de la Muralla; local de l'Agrupació Científico-Excursionista de Mataró; Baixada de les Escaletes; plaça de la Peixateria; carrer de Barcelona; Portal de Barcelona; Ajuntament de Mataró (passant per La Riera); Can Palauet; El Carreró i plaça de Santa Maria.

 

La ruta és gratuïta i no cal reserva prèvia, els que vulguin participar-hi només cal que es presentin a l’hora indicada al punt de sortida. Les properes dates previstes per fer la ruta són: 28 de juny, 5 juliol, 2 agost, 19 octubre, 16 novembre, 21 desembre i també continua el 18 de gener i el 15 febrer de 2015. L’horari d’inici els dissabtes serà a les 17.14 h i els diumenges a les 11 h.

 

Per a Mataró aquesta va ser una etapa històrica determinant i de gran rellevància en la defensa dels seus interessos i identitat. En el traspàs dels segles XVII al XVIII Mataró va iniciar la transformació social i econòmica que assenta les bases de la ciutat contemporània i configura la seva trama urbana definitiva, d’arrel barroca, a més de construir un dels monuments més transcendents del període: la Capella dels Dolors.