Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme preestrena el nou simulador 4D

Escoltar

El Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme preestrena el nou simulador 4D

L’eina pedagògica, única al món en una planta de tractament de brossa, permet experimentar el viatge dels residus per l’interior de les instal·lacions

L’alcalde de Mataró i president del Consorci per al Tractament dels Residus Sòlids Urbans del Maresme, Joan Mora, acompanyat de membres de la Comissió Permanent del Consorci (alcaldes i representants dels municipis, del Consell Comarcal del Maresme i la Diputació de Barcelona) han provat aquest matí el nou simulador 4D del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme.

 

Es tracta d’un cinema que, mitjançant el visionat d’una pel·lícula 3D, cadires en moviment i altres sensacions, fa que l’espectador experimenti el mateix viatge que fan els residus per l’interior de la planta fins a ser valoritzats. Aquesta eina pedagògica té com a objectiu divulgar el funcionament de les instal·lacions de tractament de la brossa situades a Mataró.

 

El nou simulador 4D, únic al món en una instal·lació de tractament de residus, forma part de les activitats programades al circuit de visites de la planta, que compta amb altres eines pedagògiques innovadores, com una Aula mediambiental i una Esfera verda on es fan projeccions en vídeo adreçades especialment als escolars. El circuit de visites es va dissenyar en el marc de les obres d’ampliació, adequació i explotació del Centre Integral de Valorització de Residus –inaugurades al 2010–, actuacions totes elles finançades per la Generalitat de Catalunya.

 

Joan Mora ha recordat que el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme té unes instal·lacions pioneres i reconegudes a nivell mundial perquè aconsegueixen “el reciclatge i valorització del 100% dels residus”. D’altra banda, ha apuntat que eines com el nou simulador són necessàries “per mentalitzar les futures generacions” de la importància de gestionar correctament els residus.

 

 

Jornada de portes obertes

 

El simulador s’estrena demà dissabte 31 en el marc d’una jornada de portes obertes al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, ubicat al carrer de la Teixidora, 83 de Mataró. La jornada s’emmarca en el projecte “Mataró, ciutat de valors”, que dedica el mes de maig al valor de la sostenibilitat.

 

Per poder visitar les instal·lacions de tractament i valorització dels residus, i viure l’experiència de provar el nou simulador, cal fer la inscripció prèvia al telèfon 93 741 10 30. S’habilitarà un servei d’autobusos que sortirà a les 10 h de la plaça de les Tereses per traslladar els visitants a la planta.

 

La visita tindrà una durada estimada de 3 hores en total. Inclourà un recorregut per les instal·lacions amb l’objectiu de conèixer els processos i tractaments que s’apliquen als diferents residus. Per finalitzar, els assistents podran provar el nou simulador.