Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El curtmetratge dels alumnes de l’escola Montserrat Solà es presenta a Mataró

Escoltar

El curtmetratge dels alumnes de l’escola Montserrat Solà es presenta a Mataró

“El meu món és la meva presó” es podrà visionar a la Biblioteca Antoni Comas i a Can Palauet, on s’exposarà també el procés del treball

El passat 3 de juny es va estrenar a la Filmoteca de Catalunya el curtmetratge “El meu món és la meva presó” realitzat pels alumnes de 6è de primària de l’escola Montserrat Solà en el marc del projecte Cinema en curs de l’Associació A Bao A Qu, que ha comptat amb el suport del M|A|C. Ara aquest es podrà veure a la Bilbioteca Antoni Comas dijous 19 de juny a les 18 h i a partir de divendres al nou M|A|C Espai de Can Palauet es mostrarà el procés que els alumnes han seguit per realitzar la peça, a més del film.


 

L’escola ha participat per segon any consecutiu en el programa pedagògic Cinema en curs, el qual els ha permès rodar el seu propi curtmetratge. Al llarg del curs escolar l’alumnat de 6è de primària, amb l’acompanyament del director i productor Àlex Garcia, han realitzat diverses pràctiques per conèixer de ben a prop les tasques pròpies d'un enregistrament filmogràfic. 

 

El programa s’ha fet dins els Tallers de ficció, que es desenvolupen al llarg de tot el curs dins l’horari lectiu i comparteixen un programa de pràctiques i visionats de pel·lícules. Després de realitzar projectes fotogràfics, Minuts Lumière i seqüències de ficció, els últims mesos del curs es dediquen al guió, planificació, rodatge i muntatge del film.

 

Tots els processos de creació són col·lectius: el guió i el muntatge s’elaboren entre tot el grup i durant el rodatge tots els alumnes desenvolupen cadascuna de les tasques (director, càmera, ajudant, sonidista, script...).



“El meu món és la meva presó” és un film de José Abengozar, Antonella Aramí Baez, Angelica Basante, Mireia Bosch, Brian Alexis Carranza, Carolina Nataly Carrasco, Oussama Charkaoui, Duncan David, Musa Drammeh, Oumaima El Allouch, Tomy García, Matías Julián, Joel Andre Keller, Renald Louis, Osama Mediana, Isabel Moreno, Yasmin Mouali, Rachida Nouali, Edwin Ordóñez, Duna Rodríguez, Zoe Sánchez-Roda, Marta Sane, Neil Soto, Fatu Trawally i Anna Valero, amb l’acompanyament del cineasta Àlex García i els mestres Susana Bacardí, Esmeralda Pérez i Pep Ponsetí.