Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia Internacional de les Dones es commemora amb diferents activitats lúdiques i reivindicatives

Escoltar

El Dia Internacional de les Dones es commemora amb diferents activitats lúdiques i reivindicatives

L’acte institucional i la lectura del Manifest es farà el dilluns 10 de març a Can Palauet

L’Ajuntament ha programat tot un seguit d’activitats per celebrar el Dia Internacional de les Dones que se celebra el proper 8 de març. Per segon any, s’ha organitzat un acte institucional que consistirà en una ponència i clourà amb la lectura del Manifest institucional.


 

La data celebra els reptes assolits en la lluita per la igualtat a nivell polític, econòmic i social a més de ser una diada reivindicativa pel que encara queda per aconseguir.

 

El programa inclou hores del conte, exposicions de cartells i fotografies, cinema, una marxa, una flashmob i una tertúlia literària.

 

Les hores del conte es fan a les Biblioteques de Mataró així com un cinefòrum, l’exposició “A Mataró diem prou a la violència masclista” i la tertúlia literària “El secret del meu turbant” amb la protagonista de la història, l’afganesa Nàdia Ghulam. Hi haurà més cinema als 4 Espais Joves i també en un altre entorn juvenil, l’institut Alexandre Satorras, s’hi pot veure una exposició de cartells fets pels alumnes de Batxillerat Artístic.

 

Pel que fa a la marxa, que porta per nom “Jo decideixo sobre el meu cos”, sortirà de la rotonda de la Laia l’arquera a les 16.30 h del dissabte 8 de març i finalitzarà a la plaça de Santa Anna i a les 18 h a la mateixa plaça es farà una flasmob i la lectura del manifest pel dret a decidir sobre el nostre cos, organitzats per l’entitat L’Hora Violeta.

 

L’acte institucional, que tindrà lloc el dilluns 10 de març a les 18 h a la Sala d’actes de Can Palauet (carrer d’en Palau, 32), la periodista, professora de comunicació estratègica d’ESCI-UPF i directora del Màster de lideratge femení de la UPF, Carme García, pronunciarà la ponència “Poder femení i política”. L’acte clourà amb la lectura del Manifest institucional del Dia Internacional de les Dones, que tradicionalment es feia davant de l’Ajuntament.