Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El guanyador de la nova edició del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró es coneixerà l’11 de juny

Escoltar

El guanyador de la nova edició del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró es coneixerà l’11 de juny

Està impulsat per l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró i compta amb el suport de l’AjuntamentEl regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Joaquim Fernàndez, i el president de l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró, Antoni Luis, han presentat avui les bases del 6è Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró 2015.


 

El guanyador d’aquest premi, que es convoca cada dos anys, guanyarà 9.000 €. El 10 d’abril el jurat seleccionarà 40 obres finalistes que s’exposaran a l’Ateneu Fundació Iluro (La Riera, 92) de l’11 de juny al 28 de juliol. El dia de la inauguració es farà públic el nom del guanyador.

 

En el concurs hi poden participar ciutadans residents a l’Estat i la data límit per presentar les obres serà el 21 d febrer del 2015.

 

A més de l’exposició, s’editarà un catàleg amb les fotografies de les obres finalistes, la composició del jurat i l’acta del veredicte.

 

Aquest premi, que es concedeix cada dos anys, està organitzat per l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró i té el suport de l’Ajuntament mitjançant la signatura d’un conveni que significa una aportació de 12.325 € i d’altres patrocinadors. Enguany també hi haurà el suport econòmic del TecnoCampus Mataró-Maresme i el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró.

 

El jurat estarà format per Juan Manuel Bonet, crític, historiador de l’art i poeta; Daniel Giralt-Miracle, crític d’art, historiador i escriptor; Glòria Bosch, historiadora de l’art i museòloga; Pilar Parcerisas, historiadora, assagista i comissària d’exposicions i Antoni Luis, president de l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró.

 

L’obra guanyadora quedarà en propietat de l’entitat organitzadora que la donarà a la ciutat de Mataró, tal com s’ha fet des de la segona edició.

 

L’artista guanyador d’enguany succeirà a Martín Carral Gónzález, guanyador l’any 2013 amb l’obra “Hiperespai IV”. La primera edició d’aquest guardó dedicat a la figura de l’artista uruguaià amb una estreta vinculació amb Mataró, Joaquín Torres García, va ser el cubà Gustavo Díaz Sosa per la seva pintura “Tratan de flotar, son sus únicas esperanzas”, i a més hi van haver quatre guardons per als finalistes Pere Salinas, Mercè Sebastià, i els mataronins Josep M. Codina i Marc Llacuna. En la segona edició, el guanyador va ser Antoni Perna amb l’obra “Tardor”. La tercera edició va premiar Marc Llacuna, el primer mataroní guanyador d’aquest certamen, amb l’obra “122”. El guardó de l’edició del 2011 se’l va endur Rafael Guerrero amb l’obra “Airport”.

 

Joaquín Torres García (Montevideo, 1874 - 1949) és un dels artistes més importants del panorama artístic català, europeu i llatinoamericà de la primera meitat del segle XX, tant per les seves obres com pels seus plantejament teòrics. Torres García, de pare mataroní, va viure durant un any a la ciutat i va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis on va rebre classes de pintura de Josep Vinardell. Per la seva vinculació amb Mataró, l’Associació Sant Lluc per l’Art convoca aquest premi de pintura cada dos anys que porta el nom de l’artista uruguaià.