Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Manifest de compromís per la cohesió social i la convivència ha estat subscrit per 47 entitats i associacions

Escoltar

El Manifest de compromís per la cohesió social i la convivència ha estat subscrit per 47 entitats i associacions

El Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència ha consensuat i aprovat un text a favor de la cohesió social i la convivència amb la voluntat de què entitats, associacions, partits polítics i agents socials el subscriguin i alhora es comprometin a treballar per un Mataró solidari.


 

Així, una vegada aprovat el passat juny el Manifest de compromís per la cohesió social i la convivència es va fer públic a la Mostra d’Entitats, celebrada el 28 de juny, per tal que les entitats s’hi adherissin. Fins ara s’hi han subscrit 47.

 

El text íntegre del manifest és el següent:

 

“Es constata que la crisi generalitzada afecta de manera greu, sense gaires distincions, la ciutadania de Mataró. Una crisi que multiplica els riscos d’exclusió social, que arrossega persones, famílies i col·lectius cap a situacions molt per sota del llindar de la dignitat i que, en ocasions, els allunya de la possibilitat d’atenció per part dels serveis públics encarregats d’assegurar l’estat del benestar.

 

Davant aquesta situació, les associacions o entitats que subscriuen aquest manifest consideren important fer un pas en­davant en la consecució dels objectius de cohesió i convivència sobre la base dels valors que a continuació s’esmenten.

 

Les entitats que formem part del Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència volem, amb aquest manifest, fer una crida a totes les entitats, partits polítics i agents socials a comprometre’ns a treballar per un Mataró on es garanteixin els drets humans i l’acompliment dels deures per part de tothom. Un Mataró on s’actuï amb solidaritat i cooperació, una ciutat acollidora des del valor de l’hospitalitat, que s’impliqui activament per la igualtat, que treballi a favor de l’autonomia personal des de la creença que la diversitat i la interacció són la base de la convivència.

 

Des del teixit associatiu volem visibilitzar i treballar per la plena igualtat de totes i cadascuna de les persones, in­dependentment del seu origen, nacionalitat, gènere, edat, capacitats o qualsevol altra condició.

 

Reconeixem i valorem molt positivament la diversitat existent a la nostra ciutat, al nostre país, per la gran oportu­nitat que representa a tots els nivells, i treballem per la convivència per tal de construir una societat plural i a la vegada socialment cohesionada, una societat de tothom i per a tothom.

 

Per tots aquests motius, demanem al conjunt d’entitats de Mataró l’adhesió a aquest manifest, a favor de la cohesió social i la convivència i a treballar per la millora de la nostra ciutat, així com:

No discriminar des de la nostra entitat cap persona per origen, nacionalitat, gènere, edat, capacitats o qualsevol altra condició.

 

Fomentar en totes les nostres actuacions la cultura de la pau, la participació i el respecte als drets humans.

 

Demanar als nostres agents polítics, socials i econòmics que es treballi per la supressió de les desigualtats existents a la nostra societat, sempre tenint en compte de donar suport a les persones i grups més vulnerables i facilitant les condicions necessàries que permetin conviure en pau i respecte als drets humans.”

 

Entitats, associacions, partits polítics i agents socials subscrits al manifest:

 

UGT-Maresme; CE Mataró-CF; Associació Planeta; Associació Haribala; Fundación Vicente Ferrer; Gremi d’Instal·ladors del Maresme; Associació Jaume Pineda; Foment Mataroní; Associació de Veïns de Mataró Centre; Reeixir; Coral Primavera per la Pau; Unió de Botiguers de Mataró; Amics de la República Dominicana; Col·lectiu de teatre EPMA de ataró; Iniciativa per Catalunya Verds (ICV); Esquerra Unida i Alternativa (EUiA); Associació Cultural Murciana VM; Justícia i Pau del Maresme; Infosord Catalunya; APAE; Associació d’Amics i ex-empleats de l’Antiga Caixa de Mataró; AE Sincro Mataró; Associació Humanitària Alivia per la Dignitat i la Vida; Associació Juvenil Infantil The Pets; Centre Cultural Mezjid Yunus; Associació Jama Kafo; MEM; Salesians Mataró (Comunitat Salesiana, Col·legi salesià “Sant Antoni de Pàdua”, Salesians Sant Jordi-PES Mtataró, Antincs Alumnes Salesians Mataró, Confraria la Verònica, Colla Gegantera Ton, ONG VOLS- delegació Mataró, Salesians Cooperació, Comunitat Cristians Salesians, AMPA Col·legi Sant Antoni de Pàdua; AV Peramàs Esmandies; CD Juvesport; Associació Planeta; Armats de Mataró; Club Joventut Handbol Mataró; APA Escola Josep Montserrat; Centro Cultural recreativa Casal del barrio de Cerdanyola de Mataró; Associació Amics de l’Escola Pia al Senegal; Ciutadans. Partit de la Ciutadania; Ciutadans a Mataró; Associació de Mediadors Africans “Vine amb mi”; Associació Catalana d’Empresaris xinesos de tèxtil i confecció; Associació Cultural Alouahda; AMPA Escola Bressol Rocafonda; Unió Excursionista de Catalunya; Federació d’Associacions de Veïns; Associació Alumnes Can Noè; CCOO i Escola Marta Mata.