Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pati de l’escola Tomàs Viñas obre més enllà de les hores lectives com a espai de trobada i convivència de joves

Escoltar

El pati de l’escola Tomàs Viñas obre més enllà de les hores lectives com a espai de trobada i convivència de joves

L’escola Rocafonda fa 5 anys que ofereix aquest servei d’activitats dinamitzades per educadors socials i monitors



El pati de l’escola Tomàs Viñas es manté obert, des de finals de gener i més enllà de l’horari lectiu, amb la finalitat que els joves puguin relacionar-se, jugar i fer esport i que sigui un punt de trobada i convivència. La iniciativa forma part del projecte Patis oberts escolars i se suma al de l’escola Rocafonda que ja té una trajectòria de 5 anys.


 

L’objectiu d’aquest projecte, que s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn i està gestionat per Ensenyament, és disposar d’espais on els joves puguin trobar-se i facin activitats diverses amb la finalitat última tant de fomentar la cohesió social com de realitzar actuacions educatives fora de l’horari escolar a l’abast de tothom.

 

Els espais estan dinamitzats per educadors socials i monitors i tant s’hi realitzen activitats pautades com no en un horari de dilluns a divendres de 18.30 a 20.30 h. Per accedir a aquests espais, no cal fer inscripció prèvia i els joves poden anar al pati que més els hi convingui sense necessitat de ser alumnes d’aquell centre educatiu.

 

El recentment obert pati de l’escola Tomàs Viñas ha acollit fins ara 47 joves. Pel que fa al pati de l’escola Rocafonda, des d’octubre fins a gener hi han acudit 141 joves, majoritàriament de primària i secundària i n’és el grup més nombrós els joves de 15 anys. El curs 2010-2011 en van ser usuaris del Pati obert de l’escola Rocafonda 102 joves i el curs 2012-2013 en van ser 203.

 

A l’escola Rocafonda, entre d’altres activitats, el primer trimestre es va fer un tastet de batukada amb l’Escola Municipal de Música de Mataró i l’entitat Sambadel i per als propers mesos s’està programant tallers de futbol que seran dinamitzats per monitors del CE Futsal Mataró.

 

Els Patis oberts i els Espais Joves treballen de forma coordinada i busquen sinergies per poder donar servei a tots els joves del territori.