Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El president Pujol visita la nau Gaudí

Escoltar

El president Pujol visita la nau GaudíL’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha visitat avui, a les 18 h, la Nau Gaudí de Mataró, quilòmetre zero de l’obra gaudiniana i actual seu de la Col·lecció Bassat d’art contemporani de Catalunya.


 

La nau Gaudí és el primer edifici que va construir Antoni Gaudí i l’únic que no va ser promogut ni per la burgesia ni per l’església, sinó per una de les primeres cooperatives obreres del tèxtil. Va ser la nau de blanqueig de cotó de l’antiga Sociedad Cooperativa la Obrera Mataronense amb la que Gaudí col·laborava des del 1873, quan encara era estudiant d’arquitectura.

 

L’alcalde i president del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, Joan Mora, ha acompanyat Jordi Pujol en la visita que ha realitzat a aquest equipament cultural, que està catalogat i enguany celebra 130 anys. També han aprofitat la visita per recórrer l’exposició de fotografies “Gaudí, ahir i avui. Dues lectures: Joaquim Gomis i Ramon Manent”, una mostra comissariada per Daniel Giralt-Miracle que conté 110 fotografies de 10 edificis construïts per Antoni Gaudí.

 

Després de la visita a la nau Gaudí, l’expresident Pujol té previst pronunciar laconferència “Memòria, identitat i projecte: el catalanisme i la immigració” a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra a les 19.30 h organitzada per Òmnium Cultural amb el suport de l’Ajuntament.

 

Jordi Pujol i Soley va ser president de la Generalitat de Catalunya durant 23 anys, entre 1980 i 2003.