Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El primer tast de la Festa al Cel aixeca gran expectació al Passeig Marítim

Escoltar

El primer tast de la Festa al Cel aixeca gran expectació al Passeig Marítim

S'ha fet una exhibició aèria i cercaviles musicals i teatrals



Les activitats de la Festa al Cel han començat aquest matí i s’han allargat durant tot el dia com a pas a previ a l’acte central del festival aeri que tindrà lloc demà diumenge. Avions de paper, cursa d’orientació, enlairament de globus aerostàtics, exhibició aèria al capvespre i cercaviles teatrals i musicals han omplert tota la jornada.


 

El dia s’ha iniciat, a les 10 h, a la plaça de Santa Anna on s’ha fet un concurs d’avions de paper. L’activitat ha consistit en muntar-los, decorar-los i llançar-los. I de 10 a 14 h s’ha fet també una jornada de portes obertes a l’Aeroport de Sabadell a la qual hi han assistit unes 3.500 persones.

 

El primer tast del festival aeri s’ha pogut veure a partir de les 17.30 h h amb l’enlairament de globus aerostàtics i l’exhibició aèria al capvespre. L’exhibició aèria ha estat protagonitzada per Jacob 52, Acrobàcia Àlex Balcells, Paramotors Barcelona, Nicolas Ivanoff, Parapent Acrobàtic, Bravo 3 Repsol i Twister Aerobatics Team que han finalitzat l’actuació amb pirotècnia inclosa. L’exhibició aèria ha reunit gran quantitat de gent a l’entorn de tot el Passeig Marítim que ha pogut copsar de primera mà l’espectacularitat de les proeses dels pilots.

 

Per als més esportistes, s’ha programat, amb sortida a la plaça de l’Ajuntament a les 19 h, la Cursa d’orientació “Mataró O_City Clàssic” organitzada pel Club Esportiu d’Orientació OROS, en la qual hi han participat 88 persones. La prova tenia dos circuits a escollir: el curt, amb 11 fites i meta; i el llarg, amb 16 fites i meta.

 

Acabada l’exhibició aèria, ha estat el torn dels espectacles al carrer, amb cercaviles teatrals i musicals que han sortit des de punts diversos:

 

. La companyia Always Drinking Marching Band ha iniciat el recorregut al passeig Marítim, seguint pel Cargol, c. de Jaume Balmes, c. de Damià Campeny, c. de Sant Agustí i plaça de Santa Anna;

 

. L’espectacle de xanquers Girafes de Chirriquiteula Teatre, on dues girafes i el seu cadell es passegen per la ciutat acompanyades d’uns músics, ha sortit de la Residència Sant Josep fins a La Riera i tot seguit pel c. de Bonaire, La Riera, c. de Sant Josep, Muralla de Sant Llorenç, plaça de Santa Anna, c. de Santa Teresa i c. de Sant Josep;

 

. L’espectacle teatral sobre bicicletes Cíclic de Laitrum, en el qual l’espectador pot veure la representació assegut i pedalant, ha començat a la plaça de Santa Anna i ha pujat per La Riera seguint pel c. Nou, plaça de Santa Maria, c. Nou i La Riera;

 

 . El grup musical Romaní Chavé de Bulgària, que ofereix música gitana balcànica, ha iniciat l’espectacle davant l’Ajuntament i tot seguit ha recorregut La Riera fins al c. d’en Pujol per seguir per la plaça Xica, plaça Gran, plaça de Santa Maria, c. Nou i La Riera;

 

 . L’Agrupació Musical del Maresme, formada per més d’una trentena de músics amateurs i professionals, h fet el seu recorregut començant per la plaça de Santa Anna, c. de Barcelona, plaça de la Peixateria, plaça de Can Xammar, c. d’en Pujol i La Riera.

 

Per animar més la nit, molts dels comerços del centre allarguen el seu horari habitual.