Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El trajecte entre Mataró i Barcelona tindrà nova línia bus exprés la segona quinzena de gener

Escoltar

El trajecte entre Mataró i Barcelona tindrà nova línia bus exprés la segona quinzena de gener

Incorporarà les línies C1 i C2 de l’Empresa Casas reforçant les hores punta per garantir disposar de suficients places assegudes

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat avui la posada en servei la segona quinzena de gener d’una nova línia de bus exprés.cat que connectarà Mataró amb Barcelona. Serà la setzena línia d’aquestes característiques que s’implanta a Catalunya i l’onzena de la demarcació de Barcelona.

 

El nou servei de bus ràpid reforçarà les hores punta del matí, migdia i tarda per garantir que tots els viatgers puguin anar asseguts. El Mataró-Barcelona és un dels corredors amb més demanda de tot Catalunya. Transporta anualment més d’1,2 milions de viatgers.

 

En el cas de Mataró, el Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) està treballant en incorporar els serveis directes entre Mataró i Barcelona (les línies C1 i C2 gestionades per Empresa Casas que connecten les dues ciutats per l’autopista C-32) en una nova línia de l’expres.cat. L’objectiu, entre altres, és donar solució a l'actual situació on, en puntes de demanda, es transporten viatgers dempeus. Un fet que no és il·legal, ja que els vehicles i la legislació, ho permeten però que resulta incòmode per als usuaris. Per aquest motiu, es preveu incorporar nous vehicles de major capacitar, articulats, i poder atendre així el total de demanda.

 

El desplegament de la xarxa exprés.cat comporta millores en la flota de vehicles, garantint la qualitat, comoditat i l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda, així com més serveis per als usuaris a l’interior del vehicle. També està integrada sota una nova imatge corporativa, exprés.cat, que aporta visibilitat al servei i facilita als usuaris la seva ràpida identificació.

 

 

Característiques de la xarxa exprés.cat

 

Les característiques de la xarxa exprés.cat són:

 

- Velocitat comercial alta: serveis ràpids entre els municipis.

- Informació a l’usuari en temps real, mitjançant pantalles d’informació dinàmica a les principals parades i a les estacions d’autobusos.

- Vehicles totalment accessibles.

- Més intermodalitat: connexions amb serveis de transport urbà, tren, Metro, Tramvia, altres autobusos interurbans i Bicing.

- Premsa gratuïta i wifi a bord.

- Imatge diferenciada

 

 

40 línies de bus exprés arreu de Catalunya

 

La xarxa d’altes prestacions ‘exprés.cat’ s’implanta progressivament a Catalunya des de la tardor de 2012. La xarxa de bus exprés està formada per 40 línies interurbanes que són les que concentren una major demanda de viatgers. Concretament transporten anualment 21,32 milions de passatgers, la qual cosa suposa el 40% de la demanda total.