Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empreses i institucions de Mataró i Maresme participen a la Setmana de la Responsabilitat Social de Catalunya

Escoltar

Empreses i institucions de Mataró i Maresme participen a la Setmana de la Responsabilitat Social de Catalunya



La Xarxa de Responsabilitat Social de Mataró i Maresme serà present a la 5a Setmana de la Responsabilitat Social de Catalunya, que tindrà lloc del 7 al 12 de juliol al Centre Cultural El Born de Barcelona. L’objectiu és difondre les accions que ha desenvolupat la xarxa des que es va formar, ara fa 4 anys.


 

L’esdeveniment l’organitza Ingeniería Social amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra social de “La Caixa”.

 

Des de l'any 2004 la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró, que lidera la Xarxa, ha editat 8 llibres amb un centenar d'empreses amb bones pràctiques que s’han concretat en accions de flexibilització dels horaris, comunicació amb llenguatge no sexista, protocols d’acollida, codi ètic de l’empresa, reunions operatives amb el personal...entre d’altres. L'any 2010 es va constituir la Xarxa de Responsabilitat Social de Mataró-Maresme de la que són membres: Set Avet, Escola Pia Santa Anna, Fundació Tecnocampus, FAGEM, Corresponsables, Fundació Bufí i Planas, Aigües de Mataró, Cetemmsa, Residència Laia, Empresa Casas, Fundació Aymar i Puig, Fundació Maresme i CCOO.

 

Aquestes organitzacions van signar un acord de col·laboració en el que es declaren compromeses amb la gestió responsable i assumeixen el compromís d'aportar la seva experiència i trajectòria per aconseguir un territori responsable.

 

La Xarxa de Responsabilitat Social de Mataró és des de l'any 2010 membre de la Red Retos, una xarxa de xarxes a nivell estatal liderada pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social a través de la Dirección General de la Economía Social, del Trabajo Autónomo y de la Responsabilidad Social de las Empresas. Està integrada per vint-i-sis territoris i la seva missió és articular, integrar i implementar diferents estratègies pel desenvolupament de Territoris Socialment Responsables, que millorin la qualitat de vida dels seus habitants.