Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Famílies de Mataró acullen durant l’estiu 14 nens i nenes sahrauís

Escoltar

Famílies de Mataró acullen durant l’estiu 14 nens i nenes sahrauís

Les colònies se celebren a la ciutat des de l’any 1996

El primer tinent d’alcalde i regidor de Participació, Ciutadania i Convivència, Joaquim Fernàndez, presidirà demà l’acte de benvinguda als infants sahrauís que passen l’estiu a Mataró i a les seves famílies acollidores. La recepció tindrà lloc a les 18.00 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament i també es preveu la intervenció de Montse Guardiola, presidenta de l’Associació Solidaritat Sahrauí de Mataró.

 

A Mataró, les colònies sahrauís es van iniciar l’any 1996, primer organitzades directament pel consistori i més tard promogudes a través del conveni entre l’Ajuntament (Servei de Projectes Transversals, Participació i Ciutadania) i l’Associació Solidaritat Sahrauí de Mataró.

 

Aquest any, la ciutat acull 14 nens i nenes sahrauís. Les colònies, que porten el lema de “Vacances en Pau”, estan adreçades a infants de 7 a 12 anys que durant els mesos de juliol i agost són acollits per famílies que es fan càrrec de totes les seves despeses.

 

L’objectiu d’aquestes colònies és donar a conèixer la realitat del poble sahrauí, realitzar un intercanvi cultural entre els infants sahrauís i els catalans, facilitar l’accés a una atenció sanitària especialitzada dels infants acollits que ho necessitin, i donar suport al procés per a la independència i la llibertat del poble sahrauí.

 

Al llarg de l’estada s’organitzen activitats conjuntes perquè tots els nens acollits i les famílies puguin compartir experiències. A més, els infants podran participar de la Festa Major de Les Santes. El diumenge 13 de juliol tindrà lloc a Lleida una trobada de tots els nens i nenes sahrauís acollits a Catalunya i de les famílies acollidores.