Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal i moltes activitats per a tots els públics

Escoltar

Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal i moltes activitats per a tots els públics

A la mostra hi haurà 34 parades de productes nadalencs i alimentaris típics



El Nadal ja és a tocar. I el primer indici el podrem trobar a partir de dissabte a la plaça de Santa Anna on s’hi instal·larà la tradicional Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal. La fira, que estarà oberta fins al 23 de desembre, l’organitza la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró.


 

La mostra comptarà amb 29 parades, que tindran a disposició tots els elements necessaris per a la decoració nadalenca, des d’arbres, tant naturals com artificials, fins a figures de pessebre, tions, molses, bombetes i suros, cintes de colors, centres ornamentals de taula, espelmes nadalenques i guarniments de Pare Noël entre d’altres, i cinc parades de productes alimentaris típics del Nadal com els torrons, les neules, les galetes, les llaminadures i les xocolates decorades amb motius nadalencs.



La fira ha esdevingut un referent en l’inici del Nadal i està considerada la segona d’aquestes característiques de Catalunya, tant pel seu emplaçament com per la qualitat dels seus productes.

 

L’horari d’obertura de la fira és de 10 a 13.30 h i de 16.30 a 21 h de dilluns a diumenge, existint la possibilitat de què els expositors que ho desitgin mantinguin l’activitat comercial de forma ininterrompuda de 10 a 21 h.

 

Una de les novetats d’aquest any és l’arbre que es col·locarà a la plaça de Santa Anna, patrocinat per Mataró Bus. Es tracta d’un arbre de 8 m realitzat amb fustes i reutilitzable per a properes edicions de la fira. L’arbre està realitzat pel dissenyador mataroní Jordi Bonnemaison, de l’empresa de gestió d’espais Materia Impar.

 

 

Activitats de dinamització

 

Juntament amb les parades de venda, també hi haurà una carpa on s’hi faran les activitats de dinamització organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de diferents entitats i empreses de la ciutat.

 

Aquest any l’oferta de propostes, com els tallers, les demostracions i les activitats d’animació nadalenca, s’ha ampliat, per tant la carpa obrirà tots els dimarts, dijous, els festius i caps de setmana.

 

Entre les activitats destaca el taller que es realitzarà tots els dimarts i dijous per ensenyar a fer figures i a muntar un pessebre. També es comptarà amb la presència d’un dels grans mestres figuraires italiansSalvatore de Francesco que mostrarà el seu art en directe realitzant figures a mà en terracota, fusió de l’antiga tradició dels pessebres napolitans amb la contemporaneïtat. Per als més petits s’han organitzat nous tallers de manualitats.

 

El Nadal a Mataró s’aixopluga dins la campanya “Un Nadal per compartir” i totes les activitats que es faran durant aquest dies estan recollides en una guia gratuïta, de la qual se n’han editat 50.000 exemplars en paper, i també es poden consultar en un minisite al qual s’hi pot accedir des de mataro.cat i vineamataro.cat. La publicació es repartirà bustiada a 35.000 llars i la resta estarà a disposició de tothom a les oficines d’atenció ciutadana.