Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Josep Maria Álvarez reivindica el paper dels sindicats en la sortida de la crisi

Escoltar

Josep Maria Álvarez reivindica el paper dels sindicats en la sortida de la crisi

Participa en el 2n cicle de Conferències sobre Economia del TecnocampusEl secretari general d’UGT, Josep Maria Álvarez, ha participat avui en el 2on Cicle de Conferències sobre Economia que organitza l’Escola Superior de Ciències Socials de l’Empresa del TecnoCampus. Álvarez ha reivindicat el paper dels sindicats en la sortida de la crisi. “El paper dels sindicats, fins i tot fundacional, és la redistribució de la riquesa”, ha assenyalat. També ha reclamat la derogació de la reforma laboral i que es retorni als sindicats el poder de la negociació col·lectiva en les empreses. Segons ha apuntat, cal que els treballadors prenguin consciència de la importància de les organitzacions sindicals perquè, si no ho fan, quedaran desprotegits tant en casos de conflictes individuals com col·lectius.


 

El cicle continua les properes setmanes amb les següents conferències:

 

22 de maig, a les 10h. "Sortir de l'euro per sortir de la crisi?", a càrrec d'Antoni Soy, professor d'Economia Aplicada de la UB. És expert assessor de la Unió Europea i altres organismes en temes d'indústria i Empresa de la generalitat de Catalunya, en què va ser secretari general d'Indústria i Empresa entre el 2006 i el 2011. Ha publicat molts articles en revistes especialitzades i diversos llibres o capítols de llibres. En el seu darrer treball, planteja els interrogants que planteja l'arquitectura actual de la unió econòmica i monetària i els avantatge si inconvenients de formar-ne part.

 

26 de maig, a les 12h. "Present i futur de l’Economia Internacional", a càrrec de Joan Tugores Ques, catedràtic d’Economia de la UB. És doctor en Economia i llicenciat en Dret. Va ser rector de la UB ( 2001-2005) i degà de la Facultat d’Economia d’aquesta Universitat (1993-1998). Les seves principals línies de Recerca són l’Economia Internacional i Globalització i crisis. És director del Màster d’Internacionalització de la UB. Regularment publica en mitjans de comunicació, com La Vanguardia i Expansión. És autor de diversos llibres, sobretot d’Economia Internacional, Microeconomia i Macroeconomia, i de múltiples articles.

 

5 de juny, a les 10h. "Models fiscals en estats descentralitzats”, a càrrec de Maite Vilalta, professora titular del Departament d’Economia Pública, Economia Política i Economia de la UB. És autora de diversos estudis i publicacions sobre el federalisme fiscal i la problemàtica de les hisendes autonòmiques i locals. És membre de l’ Institut d’Economia de Barcelona. Va ser membre del Grup d’Experts nomenat pel Govern de la Generalitat pel càlcul de la balança fiscal de Catalunya (2005 i 2008), i ha estat representant de la Generalitat de Catalunya a la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat.

 

19 de maig, a les 12h. “Reptes actuals de l'empresa industrial per guanyar competitivitat”, a càrrec de Joan B. Casas, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya. És doctor en Economia Financera i Comptabilitat i auditor de comptes i soci-fundador de FAURA–CASAS, Auditors–Consultors, S,L. Ha exercit de professor al Departament d’Economia i Empresa de la UAB. Membre del CAREC, Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement.