Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Josep Maria Gay de Liébana aposta per reforçar la formació i els sectors emergents

Escoltar

Josep Maria Gay de Liébana aposta per reforçar la formació i els sectors emergents

L'economista protagonitza l'acte institucional d'inici de curs del TecnoCampus

L’economista Josep Maria Gay de Liébana ha apostat avui per un canvi de model que passi per reforçar per la formació i els sectors emergents. Ho ha fet en l’acte d’inici de curs del TecnoCampus, que s’ha celebrat avui al matí al TecnoCampus.




Gay de Liébana ha indicat que la situació econòmica no és bona, perquè “l’economia espanyola i la catalana estan estancades”, amb nivells d’atur altíssims si es comparen amb els del conjunt d’Europa. Liébana ha demanat esforços reformistes perquè “el pitjor que ens està passant és que els joves marxen perquè no veuen futur en el nostre país”. La formació dual, el contracte únic o la recuperació de la indústria són algunes de les receptes que ha plantejat.


 

En l’acte, celebrat a l’auditori, el president del parc, Miquel Rey, i el director general, Jaume Teodoro, ha apuntat que el creixement dels propers anys ha permès que la xifra d’estudiants dels onze graus i els dos màsters universitaris se situï ja en prop de 2.500 estudiants, quan fa tres anys era d’uns 1.300. Des d’aquest curs, tots els estudis estan adscrits a la Universitat Pompeu Fabra. L’aposta per la innovació, amb nous graus com el de Logística o el de Videojocs i Aplicacions Interactives, ha permès crear una demanda nova que respon a la realitat del mercat. El secretari general de la Universitat Pompeu Fabra, Pelegrí Viader, ha indicat que l’adscripció única és un pas endavant per al projecte universitari de la ciutat .

 

En la cloenda, el primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez, ha demanat que estudiants, empresaris i professorat “no deixin de somiar”, per “imaginar un futur amb reptes i compromís personal”.