Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament atorga la Medalla de la Ciutat al Col·legi Sagrat Cor de Jesús coincidint amb el seu 125è aniversari

Escoltar

L’Ajuntament atorga la Medalla de la Ciutat al Col·legi Sagrat Cor de Jesús coincidint amb el seu 125è aniversari

Prop de 150 persones omplen de gom a gom el Saló de Sessions per assistir a l’entrega de la distinció

L’alcalde, Joan Mora, ha presidit aquesta tarda l’acte d’atorgament de la Medalla de la Ciutat al Col·legi Sagrat Cor de Jesús. El centre educatiu, conegut popularment a Mataró com La Coma ja que les seves instal·lacions estan situades en aquest carrer, celebra aquest any el 125è aniversari de la seva fundació.

 

El passat mes de gener, l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes va demanar a l’Ajuntament que iniciés els tràmits per atorgar la Medalla al col·legi pels mèrits acumulats durant la seva trajectòria, sol·licitud a la qual s’hi han adherit diferents entitats. El 3 d’abril, el Ple municipal va aprovar, per unanimitat, concedir la distinció a aquesta institució escolar.

 

Després de la lectura de l’acord del Ple, a càrrec del regidor d’Ensenyament i instructor de l’expedient municipal de concessió de la Medalla, Pere Galbany, han tingut lloc els parlaments de la presidenta de l’AMPA de l’escola, Ma Àngels Calderón, i de Marta Ruiz, professora del col·legi.

 

La presidenta de l’AMPA ha destacat els valors que identifiquen el centre educatiu i el fan mereixedor del reconeixement de la ciutat. Per la seva banda, Marta Ruiz ha fet una emotiva glossa que ha repassat tant la història de la Congregació de les Germanes Franciscanes dels Sagrats Cors, titular del centre educatiu, com els records de moltes generacions d’alumnes i docents.

 

La congregació religiosa de les Germanes Franciscanes dels Sagrats Cors es va crear a Antequera al 1884 i posteriorment es va implantar a Catalunya. Al 1889, la beata Carmen del Nen Jesús González Ramos, “Madre Carmen”, va arribar a Mataró i es va fer càrrec de l’obra iniciada a favor de les dones obreres per les germanes Clariana i Mossèn Gironès. Aquell mateix any va fundar la nova escola, que es va acabar convertint en centre d’escolarització infantil.

 

Les encarregades de recollir la Medalla de la Ciutat han estat la Mare general de la Congregació de les Germanes Franciscanes dels Sagrats Cors, Immaculada Ríos, que ha agraït el reconeixement fet per la ciutat, i la directora del Col·legi Sagrat Cor de Jesús de Mataró, Mare Ma Immaculada Campo.

 

L’acte ha acabat amb la cloenda de l’alcalde, que ha destacat l’aportació que fan a la ciutat, sobretot “des dels valors morals i ètics”, tant el Col·legi Sagrat Cor de Jesús com el Col·legi Sant Josep, del barri de Cerdanyola, tots dos de la mateixa congregació.