Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament busca empreses per subvencionar la contractació de 100 joves durant 6 mesos

Escoltar

L’Ajuntament busca empreses per subvencionar la contractació de 100 joves durant 6 mesos

El programa “Fem ocupació per a joves” facilita la contractació de joves d’entre 18 i 30 anys oferint a les empreses una subvenció equivalent al Salari Mínim Interprofessional



El Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Mataró, en col·laboració amb els ajuntaments d’Argentona i Cabrera de Mar, posen en marxa el programa “Fem ocupació per a joves”, que tindrà vigència entre el 2014 i el 2015.


 

L’Ajuntament de Mataró ha rebut una subvenció de 488.000 € per al desenvolupament d’aquest programa, destinat a facilitar la col·locació de joves que estan a l’atur per part de les empreses, a les quals se’ls ofereix una subvenció durant 6 mesos equivalent al Salari Mínim Interprofessional (645,30 €/ mensuals)  per a cada una de les persones que acabin contractant. L’incentiu es facilitarà per a empreses que contractin joves a jornada completa o parcial (llavors la subvenció és proporcional).

 

“Fem ocupació per a joves” està específicament adreçat a nois i noies d’entre 18 i 30 anys, en situació d’atur, que disposen del graduat en ensenyament secundari obligatori o del batxillerat i que prioritàriament tenen experiència professional anterior. També poden participar aquelles persones joves que disposen d’un cicle formatiu de grau mig però que caldria reconduir cap a altres sectors.

 

Les empreses interessades, que poden ser igual que els joves dels municipis de Mataró, Argentona o Cabrera, poden contactar amb l’Ajuntament a través del telèfon 93 758 21 31 o del correu electrònic serveiocupacio@ajmataro.cat

 

El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat i es nodreix de fons provinents de Pressupostos Generals de l’Estat per mitjà del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i també del Fons Social Europeu.

 

 

Pla de formació a mida

 

La idea central del projecte “Fem ocupació per a joves” és atendre necessitats ja existents a les empreses a nivell de Recursos Humans però que no poden ser cobertes sobretot perquè requereixen d’una formació específica. Per aquesta raó, s’ofereixen mesures que prioritzen la contractació i el disseny d’un pla de formació a mida de la persona i el lloc de treball.

 

El jove participant a més de tenir un contracte de treball que li ha de permetre l’adquisició de competències professionals en un entorn de treball real rebrà una formació relacionada amb el lloc de treball d’un mínim de 120 hores. Aquesta formació es realitzarà preferentment de manera simultània durant el contracte de treball sense cap cost per l’empresa ni per la persona.

 

Tant les persones com les empreses seran acompanyades durant el procés per una persona tutora per part del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament i de la mateixa empresa.

 

 

Lluitar contra l’atur juvenil

 

Segons dades obtingudes de l'Observatori de Desenvolupament Local del Maresme a partir del Departament d'Empresa i Ocupació i l’Hermes de la Diputació de Barcelona, en data octubre 2013 al municipi d'Argentona consten 924 persones desocupades amb una taxa d'atur del 15'10 %, a Cabrera de Mar 219 persones desocupades amb una taxa d'atur del 9'28 %, i a Mataró 14.495 persones desocupades amb una taxa d'atur del 22'02 %. L’atur està afectant de forma especialment greu a les persones joves, amb una taxa d’atur a finals del 2013 del 55,06 % (joves entre 16 i 25 anys) a Catalunya.